Nauka

Rusi prave pištolj koji mozak pretvara u kašu

Rusi prave pištolj koji mozak pretvara u kašu
Rusi prave pištolj koji mozak pretvara u kašu

Rusi prave moćno oružje, koje ljude pretvara u zombije. Futuristički pištolj, koji napada centralni nervni sistem čovjeka, godinama su razvijali ruski naučnici, a nedavno je predsjednik Vladimir Putin odobrio njegovu proizvodnju. Novo oružje počeće da se upotrebljava najkasnije do 2020. godine.

Moderno oružje koristi elektromagnetne talase poput onih koji se sreću u mikrotalasnim pećnicama. Detalji o ruskom supersoničnom oružju još nisu otkriveni, ali dosadašnja istraživanja ukazuju na to da talasi na niskoj frekvenciji mogu da utiču na moždane ćelije, mijenjaju psihološko stanje i otvaraju mogućnost da se sugestije i komande direktno ubacuju u nečije misli.

Određene doze mikrotalasa mogu da oštete funkcionisanje unutrašnjih organa, kontrolišu nečije ponašanje i čak natjeraju žrtvu na samoubistvo. Putin je ovo oružje opisao kao potpuno novi instrument za postizanje političkih i strateških ciljeva.

"Takav haj-tek sistem može da se poredi s nuklearnim oružjem, ali će biti mnogo prihvatljiviji u okvirima političke i vojne ideologije", naveo je Putin.

Rusi i Amerikanci tajno razvijaju elektromagnetno oružje još od pedesetih godina. Nedavno su SAD objavile da počinju izradu oružja koje emituje neizdrživu toplotu ka neprijatelju, tako da on mora da pobjegne. Ta vrsta oružja koristiće se uglavnom za razbijanje demonstracija.

Još jedno američko super oružje, koje se oslanja na Tesline naučne zamisli, je elektromagnetni top ogromne snage, dometa 160 kilometara, koji ispaljuje municiju nekoliko puta brže od zvuka. Oružje namijenjeno ratnoj mornarici SAD, a a ispaljuje municiju uz pomoć magnetnog polja i električne struje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije