Nauka

Xiaomi prikazao budućnost robotike

Xiaomi prikazao budućnost robotike
Foto: Xiaomi | Xiaomi prikazao budućnost robotike

​Xiaomi je u Beogradu organizovao događaj na kom su posjetioci imali priliku da vide Xiaomi Cyberdog-a, četvoronožnog robota koji predstavlja najnovija dostignuća u robotici.

Prisutni su imali priliku da se upoznaju sa brojnim komandama i naprednim funkcijama koje ovaj robot implementira, a koje javnost na ovim prostorima još uvijek rijetko ima priliku da vidi.

Prikazane su funkcije poput glasovnih komandi koje omogućavaju vlasniku Cyberdog robota da postavi riječi za buđenje ili da koristi prateću aplikaciju kao daljinski upravljač.

Zahvaljujući ovim funkcijama, Xiaomi CyberDog je poput kućnog ljubimca nove generacije. Možete ga pozvati za najrazličitije zadatke, a opcije komunikacije su mnogobrojne.

CyberDog krasi bogat eksterni interfejs, sa podrškom za tri Type-C porta i jedan HDMI port, za dodatke kao što je svjetlo za pretragu, panoramska kamera, kamera za kretanje, LiDAR ili više.

CyberDog je kalibrisan sa Xiaomijevim interno razvijenim servo motorima, koji robotu donose veliku brzinu i širok spektar pokreta.

Sa maksimalnim izlaznim obrtnim momentom i brzinom rotacije do 32 N·m/220 o/min, CyberDog je u stanju da izvede niz pokreta velike brzine do 3,2 m/s i komplikovanih radnji kao što su preokreti unazad.

Mozak CyberDog robota pokreće NVIDIA Jetson Xavier NX platforma, što je AI superkompjuter. Za svoje vlasnike, CyberDog bez problema obrađuje ogromne podatke koje skladišti u svom senzorskom sistemu.

Da bi u potpunosti oponašao žive organizme, CyberDog je opremljen sa 11 senzora visoke preciznosti koji daju trenutnu povratnu informaciju, koja mu pomaže da se kreće. Ovo uključuje senzore dodira, kamere, ultrazvučne senzore, GPS module i još mnogo toga, koji omogućuju CyberDog-u poboljšanu sposobnost da osjeti, analizira i komunicira sa okruženjem, prenosi b92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije