Banja Luka

Pratite nas na Google news

Akcija "Niste sami": Svakodnevno isporuče oko 200 paketa

Akcija "Niste sami": Svakodnevno isporuče oko 200 paketa
Foto: N.N. | Akcija "Niste sami": Svakodnevno isporuče oko 200 paketa
Anja Matarugić

Svakodnevno dostavljamo osnovne životne namirnice na oko 200 adresa širom grada, a danas imamo prvu besplatnu dostavu lijekova za osobe starije od 65 godina, rekao je za "Nezavisne" Boris Tomić, direktor servisa "Ceger", koji vrši besplatnu dostavu paketa u okviru gradske akcije "Niste sami".

Objasnio je da je dostava paketa sa životnim namirnicama počela veoma dobro, te da su imali veliki broj poziva.

"Međutim, na početku smo imali jedan problem, jer su nas zvali i ljudi iz drugih opština i gradova sa teritorije cijele RS", rekao je Tomić.

Dodao je da su i tim ljudima izašli u susret, tako što su im proslijedili kontakt broj centra za socijalni rad koji je nadležan na teritoriji gdje ovi građani žive.

"Sve pozive sa teritorije Banjaluke smo zaprimili, obradili i dostavili svima neophodne namirnice", kazao je Tomić.

Istakao je da su od dostavljača tražili feedback da vide da li se vrši zloupotreba ovih dostava, te da je utvrđeno da sve pakete naručuju osobe kojima je to stvarno neophodno.

"Pakete uglavnom naručuju stariji i nemoćni ljudi. Građani su zaista zadovoljni, jer vide da neko vodi računa o njima", naveo je Tomić.

Dodao je da je drugi korak u akciji "Niste sami" dostava lijekova, ali, s obzirom na to da je to specifična djelatnost, neophodan je stručni nadzor od strane Doma zdravlja.

"Dom zdravlja nam daje informacije kome su ti lijekovi neophodni, da ne bi došlo do zloupotrebe i da pojedini građani zbog novonastale situacije ne bi pravili nepotrebne zalihe lijekova", objasnio je Tomić.

Naveo je da narudžba lijekova ide tako što osoba starija od 65 godina pozove porodičnog ljekara, koji elektronski recept za lijek proslijedi nadležnoj apoteci, a potom "Ceger" lijekove preuzima od apoteke.

"Proces je takav da sve što se naruči danas bude isporučeno sutra. Prve fizičke isporuke imamo danas od 10 do 18 časova", zaključio je Tomić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije