Banja Luka

Bicikle iznajmljuje više od 400 građana Banjaluke

Bicikle iznajmljuje više od 400 građana Banjaluke
Foto: N.N. | Bicikle iznajmljuje više od 400 građana Banjaluke

BANJALUKA - Više od 400 građana registrovalo se u protekle dvije sedmice za korištenje "BL bajka", prvog gradskog sistema za iznajmljivanje bicikala.

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve prezadovoljni su odzivom građana, posebno jer je broj aktivnih korisnika puno veći od očekivanja.

"Predstoji nam period ljepšeg i toplijeg vremena. Očekujemo da se broj registrovanih korisnika poveća", rekao je Slavko Davidović, šef Odsjeka za saobraćaj, i dodao da je vizija Gradske uprave da u narednom periodu svako naselje ima svoj terminal za iznajmljivanje bicikala.

"Naš cilj je da uvođenjem i širenjem ovog sistema u budućnosti popularišemo smanjenje upotrebe automobila u svakodnevnom prevozu i potičemo građane na zdrav način života", rekao je Davidović.

Sistem "BL bajk" počeo je s radom 30. marta, a građani trenutno na raspolaganju imaju 30 bicikala na četiri lokacije: Ulica kralja Petra I Karađorđevića, vodeni park "Aquana", park "Mladen Stojanović" i Ulica Majke Jugovića, kod Studentskog centra "Nikola Tesla".

Zainteresovani za korištenje ovog sistema mogu se registrovati putem interneta, mobilnom aplikacijom i direktno na terminalu ili dolaskom u prostorije Odjeljenja za saobraćaj i puteve. Godišnja članarina iznosi 20 KM, a prema cjenovniku prvih pola sata vožnje je besplatno, a svaki naredni sat se naplaćuje 1,50 KM, dok vožnja duža od pet sati (maksimalno 24 sata) košta 20 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije