Banja Luka

Ilić: Zbog napada, prijetnji i pritisaka gradonačelnika otkazana Skupština

Ilić: Zbog napada, prijetnji i pritisaka gradonačelnika otkazana Skupština
Foto: Grad Banjaluka | Ilić: Zbog napada, prijetnji i pritisaka gradonačelnika otkazana Skupština

BANJALUKA - Sa šefovima odborničkih klubova i grupa skupštinske većine odlučili smo da zbog napada, prijetnji i pritisaka od strane gradonačelnika Draška Stanivukovića na nas, ne prisustvujemo sjednici, navodi se u saopštenju za javnost Mladena Ilića, predsjednika Skupštine grada Banjaluka.

U saopštenju se dodaje da je ovo odgovor na autokratsko ponašanje i anarhističko djelovanje gradonačelnika i njegovo konstantno pozivanje na linč njegovih neistomišljenika.

"Od početka mandata smo zbog naših sugrađana i daljeg razvoja grada pružili ruku gradonačelniku, pokazujući time poštovanje i prema svim našim sugrađanima koji su glasali za njega. Ta pružena ruka nije prihvaćena, a želja za saradnjom ostala je jednostrana", kazao je Ilić.

Ilić ističe da je kao predsjednik Skupštine grada zadužen i ovlašćen da u najboljem demokratskom duhu vodi sjednice Skupštine grada, te da neće dozvoliti da se vrši dalja agresija na odbornike i druge učesnike na sjednicama.

"Ne želim da sjednice budu izlivi mladalačke frustracije gradonačelnika Stanivukovića, njegovog političkog bijesa i ličnog obračuna sa neistomišljenicima. Obaveza mi je da čuvam dignitet i legitimitet najbitnije gradske institucije, našeg gradskog parlamenta", naveo je Ilić u saopštenju.

Povezana vijest: Verbalni obračun Golijanina i Begića sa skupštinskom većinom

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije