Banja Luka

Izgradnja vrtića u Vrbanji u završnoj fazi

Izgradnja vrtića u Vrbanji u završnoj fazi
Foto: Aleksandar Čavić/Gradska Uprava Banjaluka | Izgradnja vrtića u Vrbanji u završnoj fazi

​BANJALUKA - Izgradnja vrtića u Vrbanji je u završnoj fazi, potvrdili su u Odjeljenju za komunalne poslove Gradske uprave Banjaluka.

Iz Odjeljenja naveli su da vrtić izgrađen, objekat opremljen i da je u toku vanjsko uređenje kako bi ova predškolska ustanova uskoro bila stavljena u funkciju.

"Uporedo se izvode radovi na trasi kanalizacije na koju će ovaj predškolski objekat biti priključen", naveli su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Istakli su da je kapacitet ovog vrtića 50 mališana, a s obzirom na to da je objekat sagrađen u neposrednoj blizni škole u Vrbanji, što graniči sa Debeljacima, korist će imati roditelji iz oba naselja.

"U ovu investiciju uložene su 642.000 KM. Republički sekretarijat za izbjegla i raseljena lica Republike Srske je sufinansirao izgradnju objekta sa 47.500 KM, a sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH potpisan je sporazum za sufinansiranje vanjskog uređenja oko objekta vrtića u iznosu od 50.000 KM", naveli su iz Gradske uprave.

Dodali su da je osim za vrtić, grad Banjaluka izdvojio i sredstva za obnovu stolarije na Osnovnoj školi "Stanko Rakita" u Vrbanji čime su đaci i nastavnici dobili bolje uslove za rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije