Banja Luka

Javni prevoz u Banjaluci će saobraćati u režimu kao za raspust

Javni prevoz u Banjaluci će saobraćati u režimu kao za raspust
Foto: N.N./Arhiva | Javni prevoz u Banjaluci će saobraćati u režimu kao za raspust

BANJALUKA - Javni gradski prevoz u Banjaluci od 23. do 29. marta saobraćaće u režimu u kojem saobraća tokom raspusta, rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

On je dodao da će se prevoznici prilagoditi novom režimu saobraćanja.

Govoreći o vakcinaciji, Stanivuković je rekao da će Banjaluka izdvojiti dodatnih 300.000 KM za prilagođavanje prostorija banjalučkog Sajma za ovaj proces, čime će sredstva izdvojena iz budžeta grada premašiti milion KM.

Rekao je da će Banjaluka poštovati mjere koje je Republički štab za vanredne situacije donio u nedjelju.

"Odgovornost je ovdje zaista na svima, svi smo uključeni u ovo i treba da budemo masksimalno koordinisani. Politika ne može biti iznad mjera koje donosimo i cilja koji je zajednički", rekao je Stanivuković.

Direktorica banjalučkog Doma zdravlja Nevena Todorović ponovila je još jednom da je situacija sa virusom korona teška, te da je zdravstveni sistem "difinitivno došao na granicu izdržljivosti".

"Pritisak na Dom zdravlja i dalje raste. Moraćemo uvesti i četvrti Kovid tim da radi. Republički štab je donio odluku da se i Banja Slatina pretvara u Kovid bolnicu. Ako se ovako nastavi naša bolnica neće biti u stanju da prihvati sve pacijente", rekla je Todorovićeva.

Stanivuković je rekao da Grad Banjaluka razmišlja o poslovnim subjektima i razmatra da im pruži podršku koliko može.

"Banjaluka će vrlo brzo izaći sa određenim mjerama. Danas stavke postoje, 200.000 KM kada govorimo o Horeka udruženju, ali ćemo razmatrati dodatna sredstva", rekao je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije