Banja Luka

Lažne vijesti o potpunom zatvaranju Banjaluke kruže društvenim mrežama

Lažne vijesti o potpunom zatvaranju Banjaluke kruže društvenim mrežama
Foto: N.N. | Grad Banjaluka: Ne nasjedajte na lažne vijesti

Grad Banjaluka apelovao je danas na građane da ne nasjedaju na lažne, uzbunjujuće poruke o navodnom "potpunom zatvaranju Banjaluke", zbog epidemije korona virusa.

"Navedena poruka, koja od juče poslijepodne kruži društvenim mrežama, je najobičnija izmišljotina koja nema utemeljenje u planovima i aktivnostima Štaba za vanredne situacije", navedeno je u saopštenju Grada.

Napominju da ovi teški dani, u kojem se svi zajedno suočavamo za velikim izazovima, nisu vrijeme za smišljanje neslanih šala i neosnovano širenje panike.

"Upozoravamo da kreiranje ovakvih, lažnih poruka predstavlja najgrublje kršenje važeće Odluke o zabrani izazivanja panike za vrijeme vanredne situacije, te pozivamo nadležne institucije da istraže ko stoji iza ovih poruka, a građane još jednom podsjećamo da su republičke i gradske institucije jedini zvanični kanal koji pruža tačne i vjerodostojne informacije o izazovima kojim se suočavamo usljed aktuelne epidemiološke situacije", navedeno je u saopštenju.

Istovremeno, građane podsjećaju da Grad Banjaluka, od otvaranja aktuelne krize, javnost pravovremeno obavještava o apsolutno svim relevantnim informacijama, vezanim za epidemiološku situaciju na području Grada, te, u skladu s tim, na građane još jednom apeluju da ne nasjedaju na zlonamjerne i opasne laži, poput navedenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije