Banja Luka

Maturanti tri škole uljepšali centar Banjaluke

Maturanti tri škole uljepšali centar Banjaluke
Foto: Velibor Tripić, Vladimir Stojaković | Maturanti tri škole uljepšali centar Banjaluke
Bojana Kljajić

BANJALUKA - Maturanti Poljoprivredne škole, Katoličkog školskog centra i Srednjoškolskog centra "Gaudeamus" večeras su zablistali u parku "Petar Kočić".

Ovi mladi ljudi obučeni u svečana odjela i haljine raznih boja nisu skidali osmjeh sa lica.

Park "Petar Kočić" bio je tijesan za sve roditelje, prijatelje i komšije koji su došli da isprate svoje maturante u ovo, za njih, posebno veče. Školski dani su oni koji se ne zaboravljaju, a maturanti kažu da će ih pamtiti po lijepom iskustvu i prijateljima koje su stekli.

Astrid Glogovski, maturantica Katoličkog školskog centra, kazala je da je za školu vežu mnogo lijepe uspomene, da je u toku srednjoškolskog školovanja mnogo toga naučila ali i stekla mnoge prijatelje, te da u budućnosti planira da upiše arhitekturu.

"Srednjoškolski dani su oni koji se ne zaboravljaju, a najviše će mi ostati u sjećanju moji prijatelji, profesori ali i mnoge anegdote. Nakon što završe sve obaveze vezano za školu, planiram da nađem posao", rekao je Dragan Tolimir, maturant Poljoprivredne škole.

Aleksandra Đurić, maturantica Srednjoškolskog centra "Gaudeamus", rekla je da je za nju srednja škola veoma brzo prošla, a da će je najviše pamtiti po društvu, te da nakon srednje škole planira da nastavi svoje školovanje.

Nakon okupljanja i fotografisanja sa porodicom, poznanicima i prijateljima, maturanti ovih škola prodefilovali su centrom do hotela "Bosna", gdje će nastaviti svoje slavlje.

Sutra će maturu proslaviti maturanti Srednjoškolskog centra "Ljubiša Mladenović".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

ASA Osiguranje ovog ljeta nagradilo svoje uposlenike

Marketing tim / 29.07.2021 10:15

Sarajevo - Renomirani bosanskohercegovački osiguravatelj je uprkos globalnoj pandemiji koronavirusa uspješno završio poslovnu 2020. godinu, ispunivši sve ciljeve koji su bili postavljeni pred najbrže rastuće osiguravajuće društvo u našoj zemlj a svoj uspjeh su podjelili sa svojim uposlenicima i poslovnim partnerima.

ASA osiguranje | ASA Osiguranje ovog ljeta nagradilo svoje uposlenike

Porast bruto premije za 17,43% i povećanje ukupne dobiti ASA Osiguranja na 2.720.403 KM uz bruto policiranu premiju od 38.084.118 KM u prethodnoj godini, nije došao sam od sebe nego je rezultat predanog rada naših uposlenika uprkos teškoj godini punoj poslovnih i ličnih izazova koje je sa sobom nosila globalna pandemija. Naši uposlenici su se i u teškim okolnostima izavanim COVID-19 pandemijom pokazali kao vrhunski profesionalci pred kojim nijedan problem nije nerješiv i nepremostiv“, kazao je Adnan Hodžić, direktor društva i predsjednik Uprave ASA Osiguranja.

  • Šampion u brzini isplate šteta je u 2021.godini i Šampion u brizi o svojim zaposlenicima.
  • Projektom #Odmori387 ASA Osiguranje pomoglo hotelijere širom BiH. 

Prepoznajući visoki stepen zalaganja svojih zaposlenih, ASA Osiguranje je nagradilo sve zaposlenike ASA Osigiranja i ASA Assistance-a  jednim vikend-odmorom u hotelima širom BiH, te na taj način odalo priznanje na trudu i timskom radu bez kojih poslovni uspjesi i vrhunski rezulatati najpoznatijeg domaćeg osiguravajućeg društva ne bi bili mogući.

Stoga je ASA Osiguranje ovo ljeto pokrenulo projekat #Odmori387 putem kojeg je svim uposlenicima upriličen produženi vikend u jednom od partnerskih hotela u Banja Luci, Bihaću, Vitezu-Čardacima, Mostaru i Sarajevu. Na ovaj način je

„Šampion u brzini isplate štete“ pored već ranije iskazane brige o svojim uposlenicima, napravio dodatni iskorak u dijeljenju uspjeha sa zajednicom u kojoj djeluje.

Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje ovog ljeta nagradilo svoje uposlenike
Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje ovog ljeta nagradilo svoje uposlenike

Kao domaća kompanija, svjesni enormne štete koju je uslijed pandemije pretrpjela bosanskohercegovačka turistička zajednica zajedno sa hotelijerima širom naše zemlje, već početkom ljeta smo rezervisali smještaj za sve naše uposlenike kod naših partnera u turizmu i hotelijerstvu i tim putem dali svoj doprinos u revitalizaciji ove teško pogođene industrijske grane. Na ovaj način smo uspjeli podjeliti plodove našeg rada, kako sa našim klijentima sa kojim imamo prvenstveno partnerske odnose, tako i sa svim našim kolegicama i kolegama na čiji smo doprinos u protekloj poslovnoj godini istinski ponosni. ASA Osiguranje je sretno što ima tako posvećene i odgovorne kolege, a posebno nas raduje kada naš uspjeh možemo podjeliti i sa našim poslovnim partnerima“ zaključio je Hodžić.

Najčitanije