Društvo

Pratite nas na Google news

Maturanti otvorili novo poglavlje života

Maturanti otvorili novo poglavlje života
Foto: Velibor Tripić | Maturanti otvorili novo poglavlje života
A.M.

BANJALUKA - Maturanti osnovne i srednje škole "Centra za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora" večeras su proslavom mature radosni započeli novo poglavlje u životu.

Okupljeni ispred hotela "Vrbas" u Banjaluci u svečanim odjelima i najboljim haljinama počeli su proslavu mature, a slavlje su im uljepšali članovi porodica i brojni prijatelji.

Želimir Ignjatić, učenik III razreda smjer pekarstvo, rekao je da je sretan što završava školu i da mu se uskoro smješi posao u pekari.

"Obavljao sam praktičnu nastavu u jednoj pekari u gradu i postoji mogućnost da tu počnem raditi", rekao je Ignjatić.

Ove godine dva sučenika ovog centra su završila osnovnu školu, a osam učenika srednju školu.

Vasilije Gajić, maturant IX razreda ovog centra, kazao je da sretan i uzbuđen što je završio osnovnu školu, te da će školovanje nastaviti u ovom centru gdje će upisati smjer pekarstvo.

"Izabrao sam smjer pekarstvo jer se nadam da ću jednog dana naći posao u pekari", rekao je Gajić.

Radosni maturanti su svoje slavlje nastavili u restoranu "Vrbas".

Maturu će sutra dočekati učenici "Tehnološke škole".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije