Banja Luka

Milion KM za subvencije za zaposlenje

Milion KM za subvencije za zaposlenje
Foto: N.N. | Milion KM za subvencije za zaposlenje

BANJALUKA - Grad Banjaluka je objavio javni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava za zapošljavanje za ovu godinu, a na raspolaganju je ukupno 1.020.000 KM. Rok za podnošenje prijava je 13. jul.

Sredstva su namijenjena unapređenju poslovanja privrednih društava i samostalnih preduzetnika sa područja grada, za samozapošljavanje u proizvodnim, zanatskim, trgovinskim i uslužnim djelatnostima i prvi put za osposobljavanje srednjih stručnih škola za obavljanje prakse.

Od ukupnog iznosa, 520.000 KM je planirano za sufinansiranje troškova nabavke osnovnih sredstava u cilju tehnološkog razvoja malih i srednjih preduzeća, zatim 100.000 KM subvencija za prekvalifikaciju radnika u cilju obezbjeđenja deficitarnih zanimanja.

Za sufinansiranje nabavke opreme za kabinete za praktičnu nastavu srednjih stručnih škola planirano je 100.000 KM, a za subvencije za samozapošljavanje namijenjeno je 300.000 KM.

Prijaviti se mogu privredna društva i samostalni preduzetnici, poslovne jedinice privrednih društava i izdvojene poslovne jedinice samostalnih preduzetnika registrovane na području grada, koji obavljaju proizvodnu ili uslužnu djelatnost, nezaposlena lica, prijavljena na evidenciji JU Zavod za zapošljavanje RS, Filijala Banjaluka - Biro Banjaluka i srednje stručne škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije