Banja Luka

Mostovi u Česmi i Docu posvađali Stanića i Stanivukovića

Mostovi u Česmi i Docu posvađali Stanića i Stanivukovića
Foto: Ilustracija | Mostovi u Česmi i Docu posvađali Stanića i Stanivukovića

Izgradnja mostova u Česmi i Docu je na jučerašnjoj sjednici Skupštine grada posvađala gradonačelnika Draška Stanivukovića i Nevena Stanića, odbornika Ujedinjene Srpske.

Tokom rasprave o izvještaju o realizaciji programa uređenja građevinskog zemljišta za 2021. godinu, Stanić je pitao zašto radovi na ova dva projekta nisu počeli.

"Ako je izgrađeno, onda je izgrađeno, ako je u postupku realizacija, onda je u postupku realizacija. Gradonačelniče, kažete da su sredstva rezervisana, a meni je gradski menadžer Kresojević rekao da nije ništa urađeno po tom pitanju", naglasio je Stanić.

Istakao je da je glasao za rebalans budžeta jer je bilo izdvojeno milion i po KM za most u Docu, te da je tada rečeno da taj novac treba da se rezerviše, odnosno potroši u toj godini.

"Daj Bože da su ta sredstva rezervisana, jer ja nemam informacije da jesu", naglasio je Stanić.

Na to se nadovezao Dragoslav Topić, odbornik SNSD-a, koji je rekao da im se pokušava podvaliti nešto što još nije završeno.

"Ovdje treba da se nalaze stvari koje su realizovane", rekao je Topić.    

Stanivuković je tom prilikom istakao da je most u Docu kredit preko EBRD-a, te da ne može biti više rezervisan nego što jest.

"Potpisan je ugovor i sredstva čekaju. Mi smo bili spremni početi radove već u februaru, ali je potrebno da se ispoštuje sva procedura. Mi ćemo početi kad se ispune uslovi. Što se tiče mosta u Česmi, rješava se sve po redu, prvo projekat, pa imovinsko-pravni odnosi, nakon čega dolazimo do javnog tendera, koji traje 60 dana. Kad vidimo ko će biti najbolji ponuđač, počećemo radove", kazao je Stanivuković.

Dodaje da je javna nabavka raspisana prije dvije sedmice, te da u avgustu očekuju da će početi radovi na ovom mostu. Stanivuković je rekao da Stanić nema dovoljno argumenata te da ne razumije tok i proces radova kod gradnje mostova, na šta mu je on odgovorio da njega, koji je magistar međunarodnih odnosa, neće učiti jedan srednjoškolac.

"Sjedite malo u tu stolicu pa je zagrijte i položite nešto. Manjak obrazovanja vam daje puno samopouzdanja", rekao je Stanić.

Stanivuković je na to odgovorio da je tačno da nema fakultet, ali da, s druge strane, Stanić nije stručan.

"Nemam fakultet, ali vi ste obrazovani i to formalno-pravno, ali niste stručni. Vi u vašoj stranci morate da radite na etici i moralu", kazao je Stanivuković.

Tačka izvještaj o realizaciji programa uređenja građevinskog zemljišta za 2021. godinu nije ni usvojena tokom glasanja, dok je ostalih 30 tačaka dobilo jednoglasnu podršku prisutnih.

U petak sjednica Kolegijuma gradskog parlamenta    

Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada, rekao je da ih u petak očekuje sjednica Kolegijuma Skupštine grada, na kojoj će predložiti da se na narednoj sjednici na dnevnom redu nađe Nacrt rebalansa budžeta.

"Tu će biti nekoliko bitnih tačaka, a kao najbitniji se ističu Nacrt rebalansa budžeta te neradna nedjelja", rekao je Ilić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije