Banja Luka

500 paketa pomoći za najugroženije građane

500 paketa pomoći za najugroženije građane
Foto: Aleksandar Čavić | Najugroženijim Banjalučanima dostavljena pomoć

BANJALUKA - Centar za socijalni rad juče je, u okviru akcije "Niste sami", počeo podjelu paketa hrane za najugroženije kategorije stanovništva, korisnike novčane pomoći preko 65 godina starosti, koji nemaju nikakva primanja i o kojima nema ko da se brine.

Rekla je ovo za "Nezavisne" Irena Joldžić, direktorica Centra za socijalni rad, te dodala da su juče podijeljeni prvi paketi starijim osobama koje na drugi način nisu mogle da dođu do osnovnih životnih namirnica s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, zbog koje im je preporučeno da se ne kreću po gradu.

"Paketi se sastoje od ulja, šećera, soli, brašna, mlijeka, riže, jaja, tjestenine, konzervirane hrane, kao što su mesni naresci, paštete i gotove supe", rekla je Joldžićeva.

Dodala je da su najugroženijim građanima u pakete spremili i čaj, kekse, kafu, toaletni papir i sapun.

"Paketi će se dijeliti kao jednokratna pomoć ovoj najugroženijoj kategoriji stanovništva", kazala je Joldžićeva.

Istakla je da su ovi korisnici već evidentirani u sistemu Centra za socijalni rad te da će biti obezbijeđeno 500 paketa.

"Građani koji imaju saznanja da postoje lica starija od 65 godina, a koja nemaju podršku porodice i srodnika mogu nazvati na brojeve telefona koji su objavljeni na stranici www.csrbl.org/novosti/", objasnila je Joldžićeva.

Dodala je da će u pripremanju paketa učestvovati i "Zoki komerc" u vrijednosti 20 odsto, koji će obezbijediti i logistiku i prevoz zajedno s radnicima Centra za socijalni rad.

Uručivanju pomoći juče je prisustvovao i gradonačelnik Igor Radojičić.

Podsjećamo, prije nekoliko dana gradski Štab za vanredne situacije uveo je sistem pomoći putem akcije "Niste sami", zajednica etažnih vlasnika, Crvenog krsta i Centra za socijalni rad, kojim se dostavljaju osnovne životne namirnice osobama starijim od 65 godina, odnosno najugroženijim kategorijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije