Banja Luka

Novi terminal "BL bike" na Obilićevu

Novi terminal "BL bike" na Obilićevu
Foto: N.N. | Novi terminal "BL bike" na Obilićevu

BANJALUKA - Javni sistem za iznajmljivanje bicikala "BL bike" od ponedjeljka će ponovo biti u funkciji nakon zimske pauze, a uz postojeća četiri, dobiće i novi terminal - u naselju Obilićevo.

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve kažu da će po okončanju javne nabavke u Obilićevu biti postavljen novi terminal, i to uz istočni tranzit, odnosno na ukrštanju Ulice cara Lazara i Krfske.

"Na postojeće četiri lokacije građani imaju na raspolaganju ukupno 30 bicikala. Lokacije se nalaze u centru grada u Ulici kralja Petra I Karađorđevića preko puta zgrade Gradske uprave, kod vodenog parka 'Aquana', u Ulici Majke Jugovića kod Studentskog centra 'Nikola Tesla' i u parku 'Mladen Stojanović'", rekli su u nadležnom odjeljenju.

Prema najavama iz ovog odjeljenja, uporedo sa instaliranjem novog terminala, ove godine radiće se na proširenju mreže biciklističkih staza.

Ističu da se najveći projekat odnosi na izgradnju bicilističke staze na istočnom tranzitu, na potezu od kružnog toka kod Rebrovačke crkve do stadiona FK Naprijed.

"Od Rebrovca ka Ulici Majke Jugovića, sa lijeve strane Bulevara Desanke Maksimović, u zelenom pojasu biće izgrađene biciklistička i pješačka staza, te postavljena LED rasvjeta, a na dijelu od Ulice Majke Jugovića do Ulice cara Lazara obostrano će biti izgrađena biciklistička i pješačka komunikacija",  rekli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Dodaju da je planirana sanacija postojećih biciklističkih staza na bulevarima Petra Bojovića i Živojina Mišića i u Ulici knjaza Miloša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije