Banja Luka

Počela dogradnja Osnove škole u Česmi: Nova učionica ukida treću smjenu

Počela dogradnja Osnove škole u Česmi: Nova učionica ukida treću smjenu
Foto: Vladimir Stojaković | Počela dogradnja objekta Osnove škole u Česmi: Nova učionica ukida treću smjenu
Anja Matarugić

BANJALUKA - Počela je dogradnja treće učionice u područnoj Osnovnoj školi "Vuk Stefanović Karadžić" u Česmi, a završetak radova je planiran do početka nove školske godine.

Tatjana Vilendečić, direktorica ove škole, kaže da će time ta obrazovna ustanova, koju pohađa 112 učenika u tri smjene, obezbijediti dovoljno prostora da od sljedeće školske godine učenici idu u dvije smjene.

"Izgradnjom nove učionice napokon ćemo obezbijediti dovoljno prostora da tri odjeljenja idu u dvije smjene", rekla je Vilendečićeva.

Pored nove učionice, škola će dobiti i centralno grijanje.

"Do sada smo se grijali na peć na drva. Sljedeće zime ćemo se grijati na pelet. Napokon ćemo imati tople učionice u cijeloj školi", kazala je Vilendečićeva.

Dodaje da je u februaru promijenjena stolarija, a da će nakon završetka izgradnje učionice škola dobiti i novu fasadu.

"U sklopu izgradnje nove učionice planirana je i fasada. Iz ličnih resursa škola će finansirati novu fasadu za stari objekat škole", rekla je Vilendečićeva.

Dodaje da je nedavno sređeno i školsko igralište, te da sada imaju košarkaški teren.

Projekat dogradnje učionice finansira mjesna zajednica Česma kroz projekat "Jačanje jedinica lokalne samouprave" preko UNDP-a uz sufinansiranje grada.

Vilendečićeva kaže da će uporedo s radovima na područnoj školi početi i radovi na centralnoj školi "Vuk Stefanović Karadžić" u Boriku.

"Radiće se vanjska stolarija, demit fasada i nova kotlovnica, tako da će i radovi na centralnoj školi biti završeni najkasnije do 1. septembra", rekla je Vilendečićeva.

Pojasnila je da je u pitanju projekat energetske efikasnosti, koji finansiraju UNDP i Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije