Banja Luka

Počela izgradnja novog kružnog toka u Banjaluci

Počela izgradnja novog kružnog toka u Banjaluci
Foto: N.N. | Počela izgradnja novog kružnog toka u Banjaluci

BANJALUKA - Izgradnja kružnog toka na raskrsnici između Aleje svetog Save, ulica Vladike Platona i Vase Pelagića, kod Osnovnog suda, počela je danas.

Završetak radova očekuje se za dva mjeseca, izvođač je "Građenje Đurić", a vrijednost se procjenjuje na 210.000 KM.

Početku radova prisustvovao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, koji kaže da je ova raskrsnica poznata po čestim zastojima saobraćaja, te da će izgradnjom kružne raskrsnice saobraćaj biti znatno olakšan.

"U Aleji svetog Save ove godine se rade dvije kružne raskrsnice. Riječ je o važnoj i frekventnoj saobraćajnici, jednoj od gradskih centralnih saobraćajnica, koja spaja istočni i zapadni tranzit", rekao je Radojičić.

Dodao je da je ovaj projekat zajedno sa narednim, izgradnjom kružnog toga na raskrsnici sa Gundulićevom ulicom, usmjeren ka olakšavanju i ubrzavanju saobraćaja te spajanju istočnog i zapadnog tranzita.

"Pozivamo sve građane na malo strpljenja dok se izvode radovi jer smatramo da će izgradnja ove dvije kružne raskrsnice dovesti do toga da građani od Starčevice do centra stignu za svega nekoliko minuta", kazao je Radojičić.

Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, kaže da će u vrijeme trajanja radova nastojati da što manje otežavaju saobraćaj i stvaraju gužve.

"Čim se stvore uslovi stavićemo improvizovani kružni tok i istovremeno ćemo uvesti izvođače na sljedeću kružnu raskrsnicu", naveo je Sandić.

On je dodao da će Odjeljenje za saobraćaj i puteve sprovoditi dodatne analize s ciljem da se na još nekim raskrsnicama, na kojima je to tehnički izvodljivo, postave jeftiniji, improvizovani kružni tokovi, kao što su nedavno postavili na spajanju Ulice Majke Jugovića i novoizgrađenog dijela istočnog tranzita.

Osim izgradnje kružnog toka na lokaciji u Aleji svetog Save trebalo bi da bude olakšano kretanje i pješacima, jer će, uporedo sa izgradnjom kružnog toka, biti proširen i trotoar sa lijeve strane Ulice Vase Pelagića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije