Banja Luka

Poziv za apoteke koje žele da se uključe u akciju dostave lijekova starijima

Poziv za apoteke koje žele da se uključe u akciju dostave lijekova starijima
Foto: Ilustracija | Poziv za apoteke koje žele da se uključe u akciju dostave lijekova starijima

Štab za vanredne situacije grada Banjaluke uputio je danas javni poziv za zdravstvene ustanove – apoteke koje žele da se uključe u akciju dostave lijekova osobama starijim od 65 godina.

"Poziv je otvoren 48 časova, sa namjerom da servis dostave lijekova bude u funkciji od ponedjeljka, 30. marta", saopšteno je nakon Gradskog štaba za vanredne situacije.

U okviru ove akcije, osobama starije od 65 godina, kojima je zabranjeno kretanje zbog aktuelne epidemiološke situacije, biće omogućena dostava lijekova na kućnom pragu, bez plaćanja troškova dostave.

"Lijekovi će biti dostavljani u okviru akcije „Niste sami“, kojom je je od 19. marta omogućena dostava životnih namirnicima osoba starijim od 65 godina", rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Štab je danas i zvanično donio naredbu o stavljanju u funkciju karantina na tri lokacije za smještaj osoba, koji dolaze iz inostranstva, a nisu pozitivni na korona virus (sportska dvorana Obilićevo, prvi sprat Doma zdravlja Obilićevo i Centar 'Zaštiti me' na Kočićevom vijencu).

"Štab je pozvao nadležne institucije da istraže ko stoji iza lažnih viber poruka o navodnom 'potpunom zatvaranju Banjaluke', pošto se radi o dezinformaciji s ciljem izazivanja panike u uslovima proglašene vanredne situacije", rečeno je nakon sjednice.

Prema podacima zdravstvenih službi, na području Banjaluke ukupno su registrovano 83 osoba, inficirane korona virusom, a u režimu kućne izolacije nalaze se 1.272 osobe. #banjaluka

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije