Banja Luka

Preporuke iz Doma zdravlja: Stariji najbolje da ostanu kod kuća

Preporuke iz Doma zdravlja: Stariji najbolje da ostanu kod kuća
Foto: N.N. | Preporuke iz Doma zdravlja: Stariji najbolje da ostanu kod kuća

BANJALUKA - U Domu zdravlja Banjaluka su rekli da su preporuke za osobe u starijoj životnoj dobi zbog virusa korona da se pridržavaju smjernica epidemioloških službi i da ostanu kod svojih kuća.

"Najbolje je da ostanu u svojim domovima, a ako već imaju potrebu, da ograniče svoje kretanje i da se ne kreću u prostorima gdje cirkuliše veći broj ljudi, da redovno održavaju ličnu higijenu, ako kašlju ili imaju povišenu tjelesnu temperaturu, da se putem telefona bez odlaganja jave svom porodičnom doktoru", kazali su u Domu zdravlja Banjaluka.

Dodali su da se svom porodičnom doktoru javljaju putem telefona ako imaju bilo kakva pitanja u vezi njihovog opšteg zdravstvenog stanja, da redovno prozračuju prostorije i da ne borave u prostorijama koje nisu prozračene.

"Takođe je potrebno da ne ostvaruju bliske kontakte kao što su rukovanje i grljenje sa drugim osobama, a po mogućnosti ni sa ostalim članovima svoje porodice, te da drže propisano odstojanje od drugih osoba od najmanje dva metra", naglasili su u Domu zdravlja Banjaluka.

Gordana Lihović, v.d. direktora Doma penzionera iz Banjaluke, rekla je da se zbog novonastale situacije sa virusom korona radi prema preporukama Štaba za vanredne situacije, te da se preduzimaju sve mjere koje su propisane.

"Zabranjeno je obavljanje posjeta u Domu, izvršena je dezinfekcija svih soba i kompletnog prostora. Nabavljamo prskalice da dezinfikujemo i vanjski prostor, nabavljamo i maske i rukavice i gdje god je potrebno dodatno se vrši dezinfekcija. Takođe, morali smo ograničiti kretanje naših korisnika da se ne bi zarazili", kazala je Lihovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije