Banja Luka

Projekat "Connecting Dots": Srednjoškolci domaćini razmjene

Projekat "Connecting Dots": Srednjoškolci domaćini razmjene
Foto: Ilustracija | Projekat "Connecting Dots": Srednjoškolci domaćini razmjene

BANJALUKA - Organizacija civilnog društva "Perpetuum Mobile" u saradnji sa USAID-om poziva sve srednjoškolce da se do 5. maja prijave za učešće u projektu "Connecting the Dots", zajedno sa mladima iz Jajca, Travnika-Novog Travnika, Gornjeg Vakufa-Uskoplja i Velike Kladuše.

"Ako ste iz Banjaluke i pohađate jednu od srednjih škola, ovo je prilika da upoznate svoje vršnjake iz drugih lokalnih zajednica BiH", rekli su u "Perpetuum Mobileu".

Objašnjavaju da se projekat "Connecting the Dots" bavi povećavanjem znanja i razumijevanja mladih iz BiH o različitosti kulturnog nasljeđa Banjaluke i univerzalnim vrijednostima koje su zastupljene u religijama ovih prostora.

"Ovo ćemo raditi organizovanjem tri 'home-stay' razmjene, gdje će mladi iz Banjaluke biti domaćini i ugostiti po 15 mladih u okviru ove tri razmjene", kazali su u ovoj organizaciji.

Dodaju da će mladi u zajedničkim aktivnostima posjetiti četiri ključne religijske zajednice: katoličku, islamsku, pravoslavnu i jevrejsku, gdje će kroz dijalog s predstavnicima učiti o bogatoj istoriji i mirnoj koegzistenciji na ovim prostorima.

Tri razmjene će biti održane tokom maja, juna i jula, a o tačnim terminima će biti naknadno obaviješteni nakon izbora za učešće u razmjeni.

"O izboru za učešće srednjoškolci koji su se prijavili biće obaviješteni najkasnije do 10. maja", rekli su u "Pertpetuum Mobileu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije