Banja Luka

Radojičić: "Mozaik prijateljstva" nesmetano nastavlja rad

Radojičić: "Mozaik prijateljstva" nesmetano nastavlja rad
Foto: Aleksandar Čavić | Radojičić: "Mozaik prijateljstva" nesmetano nastavlja rad

BANJALUKA - Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, jutros je rekao da će Udruženje građana „Mozaik prijateljstva“ nesmetano da nastavi rad, te da je on već jutros izdao nalog da se u Gradskoj upravi grada Banjaluka riješi problem legalizacije objekta ovog udruženja.

Naime, problem je nastao juče kada su inspektori Republičkog inspektorata Miroslavu Subašiću, sekretaru Udruženja građana „Mozaik prijateljstva“, kazali da ima dva dana da legalizuje objekat koji udruženje koristi, a vlasnik je Grad Banjaluka.

Radojičić naglašava da Udruženje „Mozaik prijateljstva“ uživa podršku Grada, te da je danas došao da pruži podršku nakon što su se juče desile određene komplikacije u inspekcijskom nadzoru.

„Prostor koji udruženje koristi Grad mu je dodjelio za humanitarnu aktivnost koju provodi. U decembru im je Grad dodijelio i dodatni prostor koji tek treba da se uredi. Objekat je gradski i niko ne zna od kada je u vlasništvu grada“, kazao je Radojičić.

Dodaje da u arhivu Gradske uprave kao i u Arhivu RS nema dozvola za postojeći objekat, te će Gradska odjeljenja provesti kroz Gradsku upravu proces legalizacije objekta da bi Udruženje nesmetano nastavilo da radi.

Subašić je kazao da je bio povrijeđen kada su inspektori rekli da mora da zatvori javnu kuhinju ovog udruženja i javno kupatilo koje koriste stari i nemoćni građani kao i oni pogođeni socijalnim slučajem.

„Grad Banjaluka i predsjednica RS Željka Cvijanović dali su podršku našem udruženju, dobili smo i nagrade i plakete. Inspektori su mi rekli da imam dva dana da stvorim dozvolu ili ću da platim kaznu sledeće sedmice u iznosu od 4.000 KM“, rekao je vidno uznemireni Subašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije