Banja Luka

Pratite nas na Google news

Radojičić: Ove godine bez zborovanja i koride na Manjači

Radojičić: Ove godine bez zborovanja i koride na Manjači
Foto: N.N. | Radojičić: Ove godine bez zborovanja i koride na Manjači
N.N.

BANJALUKA - Ove godine neće biti tradicionalnog zborovanja i koride na Manjači zadnje nedjelje avgusta, objavio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

"Epidemiološka situacija i mjere zabrane većih okupljanja, povećan broj oboljelih od virusa i prevencija daljeg obolijevanja ne dozvoljavaju okupljanje hiljada posjetilaca", naveo je Radojičić.

Kako je dodao zdravlje stanovništva predstavlja prioritet. 

Organizacioni odbor 55. "Kočićevog zbora" danas je morao donijeti ovakvu odluku. 

U programu zborovanja ostaju sadržaji koji će okupiti manje skupove : otvaranje obnovljene Kočićeve rodne kuće, polaganje vijenaca na spomenik posljednjeg rata, tri izložbe i književne večeri u Parku Petra Kočića, te dodjela Kočićeve nagrade uglednom književniku Nenadu Grujičiću.

Manifestacija će biti otvorena 24. avgusta u 20.00 časova u Parku Petar Kočić izložbom "Kočić i njegova porodica u fotografijama", autora Zorana Pejašinovića.

Narednog dana, 25. avgusta, u parku će u 20.00 časova biti organizovano "Veče besjedništva", na kojem će besjediti studenti iz Banjaluke, Bijeljine i Istočnog Sarajeva, dok je za 26. avgust u Muzeju Republike Srpske sa početkom u 19.30 časova planirano otvaranje izložbe kolekcije nakita "Tragovi", autora Sanje Bajić.

Iste večeri, u 20.00 časova u Parku Petar Kočić biće održano "Veče satire", u organizaciji Udruženja književnika Republike Srpske.

U Stričićima će 27. avgusta u 11.00 časova biti otvorena uređena kuća Petra Kočića, a istog dana u 20.00 časova u Parku Petar Kočić planirano je "Veče drame".

Prema utvrđenom programu, 27. avgusta biće položeni vijenci na spomenik poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata, dok će 28. avgusta u 20.00 časova u Parku Petar Kočić biti uručena nagrada "Zmijanjče", koje je ove godine pripala učenici Osnovne škola "Georgi Stojkov Rakovski" Jani Brkić.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić 29. avgusta svečano će uručiti Kočićevu nagradu književniku Nenadu Grujičiću, a istog dana uveče biće otvorena izložba sa prošlogodišnje likovne kolonije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poli Hammy Toast nova je zvijezda doručka!

Marketing tim / 14.08.2020 09:05

Usporite svakodnevne obaveze i priuštite si odličan doručak za zdrav početak dana! Nova pileća šunka Poli od sada je na raspolaganju u novom četvrtastom obliku, idealnom za pripremu toplih sendviča.

Poli | Nova Poli zvijezda je stigla!

Poliy Hammy Toast pažljivo je pripremljen iz pilećeg mesa najviše kvalitete. Ima strukture šunke, svijetlo roza boju i nježan miris. Sočan, mekan, lagan i ukusan idealan je za pripremu toplih sendviča za doručak, najvažniji obrok dana, ali i za različite druge ukusne zalogaje tijekom cijelog dana.

Poli već više od 40 godina svojim proizovdima zadovoljava vaša garstonomska čula željna najsočnijih zalogaja, zato nagradite svoj organizam i u novi dan zakoračajte kao pravi junaci.

Najčitanije