Banja Luka

Radojičić: Ove godine bez zborovanja i koride na Manjači

Radojičić: Ove godine bez zborovanja i koride na Manjači
Foto: N.N. | Radojičić: Ove godine bez zborovanja i koride na Manjači

BANJALUKA - Ove godine neće biti tradicionalnog zborovanja i koride na Manjači zadnje nedjelje avgusta, objavio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

"Epidemiološka situacija i mjere zabrane većih okupljanja, povećan broj oboljelih od virusa i prevencija daljeg obolijevanja ne dozvoljavaju okupljanje hiljada posjetilaca", naveo je Radojičić.

Kako je dodao zdravlje stanovništva predstavlja prioritet. 

Organizacioni odbor 55. "Kočićevog zbora" danas je morao donijeti ovakvu odluku. 

U programu zborovanja ostaju sadržaji koji će okupiti manje skupove : otvaranje obnovljene Kočićeve rodne kuće, polaganje vijenaca na spomenik posljednjeg rata, tri izložbe i književne večeri u Parku Petra Kočića, te dodjela Kočićeve nagrade uglednom književniku Nenadu Grujičiću.

Manifestacija će biti otvorena 24. avgusta u 20.00 časova u Parku Petar Kočić izložbom "Kočić i njegova porodica u fotografijama", autora Zorana Pejašinovića.

Narednog dana, 25. avgusta, u parku će u 20.00 časova biti organizovano "Veče besjedništva", na kojem će besjediti studenti iz Banjaluke, Bijeljine i Istočnog Sarajeva, dok je za 26. avgust u Muzeju Republike Srpske sa početkom u 19.30 časova planirano otvaranje izložbe kolekcije nakita "Tragovi", autora Sanje Bajić.

Iste večeri, u 20.00 časova u Parku Petar Kočić biće održano "Veče satire", u organizaciji Udruženja književnika Republike Srpske.

U Stričićima će 27. avgusta u 11.00 časova biti otvorena uređena kuća Petra Kočića, a istog dana u 20.00 časova u Parku Petar Kočić planirano je "Veče drame".

Prema utvrđenom programu, 27. avgusta biće položeni vijenci na spomenik poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata, dok će 28. avgusta u 20.00 časova u Parku Petar Kočić biti uručena nagrada "Zmijanjče", koje je ove godine pripala učenici Osnovne škola "Georgi Stojkov Rakovski" Jani Brkić.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić 29. avgusta svečano će uručiti Kočićevu nagradu književniku Nenadu Grujičiću, a istog dana uveče biće otvorena izložba sa prošlogodišnje likovne kolonije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije