Banja Luka

Raste broj mališana u banjalučkim vrtićima

Raste broj mališana u banjalučkim vrtićima
Foto: Pixabay/Ilustracija | Raste broj mališana u banjalučkim vrtićima

U vrtićima na području grada danas je boravilo 136 djece, što predstavlja postepen rast broja mališana u predškolskim ustanovama, rekla je Jelena Kurtinović, direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Kako je istakla za "Nezavisne", djeca su još raspoređena u osam objekata, a od ponedjeljka je u okviru ovih vrtića planiran prijem novih grupa djece.

"Trenutno je u toku testiranje na virus korona vaspitača i čim završimo s tim, planiramo proširenje grupa djece i otvaranje drugih objekata koja su u sastavu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje", kazala je Kurtinovićeva.

Prema njenim riječima, roditelji mališana se u posljednje vrijeme konstantno javljaju kako bi se raspitali kada bi svoje mališane mogli dovesti u vrtiće.

"Zbog toga sam insistirala da što prije testiramo vaspitače kako bismo mogli da odgovorimo zahtjevima roditelja i njihovim potrebama", naglasila je Kurtinovićeva.

Dodala je da je prije epidemije virusa korona u objektima Centra za preškolsko vaspitanje i obrazovanje na području grada boravilo 2.400 mališana.

"Očekujem da ćemo u toku juna početi sa normalnim radom i punim kapacitetom, sve u skladu s preporukama i razvojem epidemiološke situacije i od mjera koje budu propisane od strane Republičkog štaba za vanredne situacije", zaključila je Kurtinovićeva.

Trenutno su na području grada u funkciji vrtići "Marija Mažar", "Plavi čuperak", "Kolibri",  "Nataša", "Radost", "Naša djeca", "Neven" i "Bubamara".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije