Banja Luka

Pratite nas na Google news

Štab: Epidemiološka situacija u Banjaluci i dalje nepovoljna

Štab: Epidemiološka situacija u Banjaluci i dalje nepovoljna
Foto: N.N. | Štab: Epidemiološka situacija u Banjaluci i dalje nepovoljna
Srna

Epidemiološka situacija na području grada Banjaluka je i dalje nepovoljna, zdravstveni sistem je opterećen, pa su građani pozvani da se ponašaju odgovorno i da poštuju sve propisane mjere, saopšteno je iz Gradske uprave.

Na današnjoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije najavljeno je da u narednom periodu počinje vakcinacija za koju je grad spreman da obezbijedi neophodnu logističku podršku.

Prema podacima Doma zdravlja, u Banjaluci je u prošloj sedmici registrovano 417 zaraženih virusom korona, te je na sjednici istaknuto da je zdravstveni sistem opterećen i da su zdravstveni radnici preumorni, kao i da je ključno pridržavati se propisanih mjera.

Iz Gradske uprave su podsjetili da je od danas, odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije, dozvoljeno izvođenje muzike uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće, za šta se grad u ranijem periodu zalagao.

Na sjednici su usvojeni program rada Štaba za ovu godinu, te Plan aktivnosti u pripremi i sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od šumskih i drugih požara na području Banjaluke za 2021. godinu, ovogodišnji Plan odbrane od poplava i Plan obuke i osposobljavanja Štaba za vanredne situacije, jedinica i timova civilne zaštite i povjerenika zaštite i spasavanja za period 2021-2023. godine.

Razmatran je i izvještaj o radu Štaba za prošlu godinu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije