Banja Luka

Vlado Đajić: Pozivam Gradsku upravu da pomogne UKC RS

Vlado Đajić: Pozivam Gradsku upravu da pomogne UKC RS
Foto: Arhiva | Vlado Đajić: Pozivam Gradsku upravu da pomogne UKC RS

BANJALUKA - Troškovi Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske su ogromni i pozivam Gradsku upravu da nađe sredstva u budžetu i pomogne nam, rekao je Vlado Đajić, direktor ove zdravstvene ustanove.

Dodao je da su u toku prošle godine na UKC RS pregledali oko 20.000 oboljelih pacijenata, ko 5.000 hospitalizovali, te je 800 ljudi bilo na respiratoru.

Trenutno imamo oko 250 hospitalizovanih pacijenata, oko 30 pacijenata na respiratoru, a samo u toku jučerašnjeg dana smo pregledali oko 100 pacijenata i primili njih 34. To je veliki posao za zdravstvene radnike", rekao je Đajić.

Pozvao je Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke, da svojim ličnim primjerom da nosi masku ukaže građanima da moraju nositi maske.

"Primijetio sam da on i njegovi saradnici ne nose maske te su loš primjer građanima", naveo je Đajić.

Dodao je da gradovi širom RS pomažu bolnicama koje zbog pandemije virusa korona imaju velike troškove.

"Iako bolnica nije u nadležnosti gradova, navodim Doboj kao primjer koji je u toku prošle godine ovoj zdravstvenoj ustanovi pomogao sa milion KM. Troškovi UKC RS su ogromni i apelujem na Gradsku upravu da u budžetu nađe sredstva kako bi pomogla našoj ustanovi za kupovinu novih testova, lijekova i jednog pokretnog CT-a", kazao je Đajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije