BiH

"Unaprijediti saradnju Republike Srpske i Švajcarske"

"Unaprijediti saradnju Republike Srpske i Švajcarske"
Foto: Vlada RS | "Unaprijediti saradnju Republike Srpske i Švajcarske"

BANJALUKA – Dosadašnja saradnja Republike Srpske i Švajcarske bila je dobra, ocijenjeno je na sastanku Radovana Viškovića, predsjednika Vlade Republike Srpske, i ambasadorke Švajcarske u BiH Andree Rauber Sakser.

Predsjednik Vlade je upoznao ambasadorku Rauber Sakser sa reformskim mjerama koje Vlada Srpske provodi s ciljem stvaranja boljeg poslovnog ambijenta i otvaranja novih radnih mjesta, te izrazio očekivanje da će proces formiranja vlasti na svim nivoima u BiH biti završen u što skorijem roku, kako bi se pristupilo kreiranju mjera i aktivnosti, prije svega, u oblasti ekonomije i privrede.

Na sastanku je iskazan obostrani interes i podrška za unapređenje ekonomske saradnje i buduće zajedničke projekte u interesu građana.

Višković i Sakser su razgovarali i o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, a sagovornici su razmijenili mišljenje i o migrantskoj krizi, s osvrtom na najave da se očekuje dolazak većeg broja migranata na ove prostore.

Takođe, ovom prilikom Višković upoznao je amabasadorku da je Vlada Republike Srpske nedavno izdvojila 50.000 maraka pomoći podrške gradu Bihaću za prevazilaženje problema koje imaju sa prisustvom migranata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije