BiH

ATV odgovorila na nove američke sankcije: Nećete nas ućutkati

ATV odgovorila na nove američke sankcije: Nećete nas ućutkati
Foto: atvbl.rs | ATV odgovorila na nove američke sankcije: Nećete nas ućutkati

BANJALUKA - Alternativna televizija iz Banjaluke (ATV) odgovorila je na nove sankcije američkog Ministarstva finansija.

"Svi naši napori da obezbjedimo egzistenciju našim radnicima i njihovim porodicama, kao i opredjeljenje da gledaocima i čitaocima pružimo istinitu i objektivnu informaciju o svim dešavanjima u Republici Srpskoj, BiH, regionu i svijetu, opet su se našla pod udarom američke administracije. I opet, bez obrazloženja. Proizvoljne kvalifikacije i nove sankcije koje se odnose i na naših 150 radnika, odraz su, očigledno, samovolje pojedinaca u američkoj Ambasadi, ali ne možemo se oteti utisku i domaćih aktera kojima se ne dopada ono što govorimo i pišemo, a istina je", naveli su iz ATV-a.

Iz ove medijske kuće ističu da rukovodstvo (ATV-K2) neće dozvoliti da neka strana sila ostavi niti jednog radnika bez posla, a neće dozvoliti ni da im uguši slobodu govora.

"Bićemo još glasniji kako god se morali zvati i koliko god ko smatrao da može da nas ućutka. Kao medijska kuća, u kojoj rade profesionalci, novinari sa dugogodišnjim iskustvom, sramimo se redaka iz najnovijeg obrazloženja Ministarstva finansija SAD. Kada javnosti dostavite dokaz za tvrdnje i kvalifikacije, onda ćete na ovim prostorima biti ozbiljno shvaćeni. Mi tako radimo 27 punih godina, trajemo i trajaćemo, to obećavamo, prije svega vama poštovani gledaoci, čitaoci i slušaoci", istakli su iz ATV-a.

Podsjećamo, Kancelarija za kontrolu imovine stranaca pri Ministarstvu finansija SAD uvela je sankcije za još nekoliko zvaničnika i privrednika iz Republike Srpske, te nekoliko kompanija.

Tako su američke sankcije sada uvedene Milenku Čičiću, direktoru kompanije Kaldera, te Đorđu Đuriću.

S druge strane, na OFAC-ovu crnu listu dospjele su kompanije: Infinity International Group, Infinity Media, K-2 audio uslude Banjaluka, Kaldera Company, Prointer ITSS, Sirius 2010. d. o. o. i Una World Network.

Kao razlog navodi se povezanosti sa Igorom Dodikom, sinom predsjednika Republike Srpske i SNSD-a, Milorada Dodika, te drugim licima bliskim Dodiku.

Povezana vijest: Amerikanci uveli sankcije Čičiću, Đuriću, Kalderi, UNA i Prointeru

Američka ambasada u Sarajevu oglasila se danas nakon što je Kancelarija za kontrolu imovine stranaca pri Ministarstvu finansija SAD uvela sankcije za još nekoliko zvaničnika i privrednika iz Republike Srpske, te nekoliko kompanija. 

Opširnije čitajte na linku: Oglasila se Ambasada SAD o novim sankcijama kompanijama iz Republike Srpske

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije