BiH

Ađijus odbacio žalbu na neadekvatnu zdravstvenu njegu Mladića

Ađijus odbacio žalbu na neadekvatnu zdravstvenu njegu Mladića
Foto: Arhiva | Ađijus odbacio žalbu na neadekvatnu zdravstvenu njegu Mladića

BEOGRAD - Predsjednik Međunarodnog mehanizma za krivične sudove Karmel Ađijus odbacio je žalbu odbrane generala Ratka Mladića na neadekvatnu zdravstvenu njegu u haškom pritvoru, ali je ta žalba pred haškim Žalbenim vijećem i Međunarodnim komitetom crvenog krsta (MKCK) i njihov odgovor tek treba da stigne, rekao je Srni generalov sin Darko Mladić.

"Moram sa žaljenjem da konstatujem da je, ako se sećate, Ađijus izbačen iz Žalbenog veća generalu Mladiću kao potencijalno pristrasan i nadam se da to nije slučaj i sada - da je demonstrirao određenu pristrasnost i u ovom slučaju", rekao je Darko Mladić.

On je istakao da je, iako je sekretar Tribunala rekao da se u pritvoru haškog Mehanizma preduzimaju sve mjere, "više nego očigledno da oni ne preduzimaju ni približno ono što je potrebno za generala Mladića".

"Tako da imamo žalbu i pred Žalbenim većem i pred Međunarodnim crvenim krstom, pa ćemo videti kakve ćemo odgovore sa tih strana dobiti", zaključio je Mladić.

Odbrana generala Mladića navela je u žalbi, između ostalog, da general Mladić u haškom pritvoru nema odgovarajući medicinski tretman, da su izvještaji haškog Sekretarijata nejasni, nedovoljni i kontradiktorni, kao i da je potrebno da se hitno premjesti u bolnicu zbog teškog zdravstvenog stanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije