BiH

Pratite nas na Google news

Ađijusov izvještaj: Do kraja 2020. presuda po žalbi u slučaju Mladića

Ađijusov izvještaj: Do kraja 2020. presuda po žalbi u slučaju Mladića
Foto: Ilustracija | Ađijusov izvještaj: Do kraja 2020. presuda po žalbi u slučaju Mladića
N.N.

NJUJORK - Predsjednik Međunarodnog mehanizma za krivične sudove (MMKS) Karmel Ađijus predstavio je Savjetu bezbjednosti UN 15. izvještaj o napretku u radu Mehanizma.

U izvještaju su navedene sudske i druge ključne aktivnosti u posljednjih šest mjeseci.

Ađijus je u izvještaju naveo da se očekuje da će do kraja sljedeće godine biti donesene presude u vezi sa ponovnim suđenjem protiv bivših čelnika Službe državne bezbjednosti Srbije Jovice Stanišića i Franka Simatovića, kao i sa žalbom protiv bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića.

On je naglasio da će 2020. godina biti ključna godina za Mehanizam, jer će se završiti većina pravosudnog posla, čime će se omogućiti usredsređivanje na rezidualne funkcije.

Ađijus je istakao da se raduje saradnji sa Savjetom bezbjednosti UN u vezi sa izvještajem za 2020. godinu. Predsjednik Mehanizma govorio je i o ozbiljnosti kojom MMKS pristupa takvim odgovornim postupcima i da je Mehanizam spreman za iskren razgovor.

Kao jedan od prioriteta, Ađijus je naveo i potrebu da se nastavi pojačana saradnja kako sa članicama Savjeta bezbjednosti tako i uopšte sa članicama UN.

Na kraju obraćanja, Ađijus je dodao da je uvjeren u podršku međunarodne zajednice.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije