BiH

Pratite nas na Google news

Albanci pokušali izaći iz BiH s falsifikovanim ličnim kartama Italije

Albanci pokušali izaći iz BiH s falsifikovanim ličnim kartama Italije
Foto: N.N. | Albanci pokušali izaći iz BiH s falsifikovanim ličnim kartama Italije
N.N.

SARAJEVO - Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo, na letu za Zagreb, prilikom graničnih provjera dvoje stranih državljana otkrili su falsifikovane lične karte Republike Italije, kojima su pokušali izaći iz Bosne i Hercegovine.

Pregledom prtljaga, na drugoj liniji graničnih provjera, pripadnici GP BiH našli su originalne dokumente na osnovu kojih je utvrđeno da se radi o državljanima Albanije.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krivotvorenje isprave, o događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Prema njegovom nalogu, državljani Albanije su, u skladu sa Zakonom o strancima, prekršajno procesuirani i predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH, a falsifikovani dokumenti privremeno oduzeti.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije