BiH

Aleksandar Krejić kandidat za načelnika Čelinca, ima podršku i Narodnog fronta

Aleksandar Krejić kandidat za načelnika Čelinca, ima podršku i Narodnog fronta
Foto: Srna | Aleksandar Krejić kandidat za načelnika Čelinca, ima podršku i Narodnog fronta

BANJALUKA - Srpska demokratska stranka (SDS) promovisala je danas kandidata za načelnika opštine Čelinac - Aleksandra Krejića, čiju kandidaturu je podržao i Narodni front.

Krejić je rekao da će SDS sa Narodnim frontom potpisati sporazum o zajedničkom političkom djelovanju i podršci njegovoj kandidaturi u opštini Čelinac, a u narednom periodu isti sporazum biće potpisan i sa ostalim opozicionim političkim strankama.

"Radićemo na tome kako da očuvamo naše selo", istakao je Krejić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Predsjednik SDS-a Milan Miličević rekao je da će SDS imati podmlađenu strukturu kandidata na predstojećim lokalnim izborima.

Miličević je rekao da će banjalučki Gradski odbor SDS-a uskoro donijeti odluku o tome li će imati svog kandidata za gradonačelnika Banjaluke ili će dati podršku nekom drugom kandidatu.

On je istakao da SDS sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u oktobru i neće mijenjati svoje ime jer kao politički subjekat koji je registrovan u sudu politički djeluje i profiliše svoju politiku i rad im nije zabranjen.

"SDS funkcioniše u otežanim uslovima zbog toga što ne postoji mogućnost transferisanja novca koji joj po zakonu pripada. Zadnje rješenje, ukoliko sva druga ne budu moguća, jeste da se SDS u tehničkom smislu prijavi za izbore preko druge političke partije – 'SDS volja naroda'", pojasnio je Miličević, prenosi Srna.

Miličević je apelovao na institucije Republike Srpske da, u skladu sa najnovijim izmjenama Zakona o radu kojim je omogućeno fizičkim licima koja se nalaze "crnoj listi" da primaju platu putem koverte, to bude omogućeno i SDS-u.

Predsjednik Narodnog fronta Jelena Trivić rekla je da podržava kandidaturu Aleksandra Krejića za načelnika opštine Čelinac, ističući da ova opština ima privredne i sve druge potencijale za razvoj.

Trivićeva je rekla da i dalje ostaje poziv SDS-u i drugim opozicionim strankama da podrže njenu kandidaturu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije