BiH

Aleksandra Bošković predsjedik Organizacije žena Demos-a

Aleksandra Bošković predsjedik Organizacije žena Demos-a
Foto: N.N. | Aleksandra Bošković predsjedik Organizacije žena Demos-a

BANJALUKA - Aleksandra Bošković izabrana je za predsjedika Organizacije žena Demokratskog saveza - Demos.

Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović rekao je, nakon osnivačke skupštine Organizacije žena Demosa, da žene moraju da budu osnov razvoja jedne političke partije.

"Opredjelili smo se da radimo na taj način. Ovo će biti jedna od najjačih cjelina unutar Demosa i od njihovog rada zavisiće i ukupan rezultat Demosa. Ne sumnjam da će one dati svoj puni doprinos i da ćemo baš zbog njihovog rada ostvariti očekivane rezultate na lokalnim izborima", rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci.

Boškovićeva je rekla da su organizacije žena u svim političkim partijama jedne od najjačih karika.

"Demos prepoznaje koliko je značajna uloga žene u svakodnevnom životu, pa tako i politici. Osnova naše platforme biće ravnopravno učešće žena u kreiranju politika i strategija na svim poljima", dodala je Boškovićeva.

Ona je navela da će organizacija svoj rad bazirati na ekonomskom osnaživanju žena, zaštiti njenog zdravlja, podršci njihovom obrazovanju, kao i samohranim majkama.

Zamjenik predsjednika Demosa Spomenka Stevanović smatra da je poželjno značajnije učešće žena u politici.

"Drago mi je što je značajan broj žena prepoznao u Demosu stranku kroz koju mogu ostvariti političke ambicije. Na sljedećim izborima očekujemo dobar rezultat, čemu će doprinijeti i žene", dodala je Stevanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije