BiH

Ambasada SAD: Pomno ćemo pratiti Žandarmeriju RS

Ambasada SAD: Pomno ćemo pratiti Žandarmeriju RS
Foto: N.N. | Ambasada SAD: Pomno ćemo pratiti Žandarmeriju RS

SARAJEVO - Ambasada SAD saopštila je danas da će nastaviti pomno da prati Žandarmeriju Republike Srpske i sve druge nove policijske strukture u BiH da bi obezbijedili da one djeluju konzistentno, u skladu s postavljenim ciljevima.

To je saopšteno sarajevskom portalu Avaz.ba iz Ambasade SAD, a nakon što je u Centru za obuku u Zalužanima, kod Banjaluke, ranije danas postrojena nova organizaciona jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova RS - Jedinica žandarmerije.

U saopštenju Ambasade SAD se navodi da oni ulažu milione dolara u BiH da bi dale podršku nemilitarizovanim policijskim agencijama čija je odgovornost, prije svega, zaštita interesa građana.

"I dalje ćemo odgovoran rad policije, čija je misija isključivo civilna, smatrati prioritetom za cijelu BiH. Policijske snage u BiH moraju biti profesionalne, odgovorne, koordinirane i interoperabilne s drugim agencijama za sprovođenje zakona radi suočavanja sa zajedničkim prijetnjama, zaštite interesa građana i očuvanja stabilnosti BiH", naveli su iz Ambasade SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije