BiH

Ambasada SAD osudila incident u Narodnoj skupštini RS

Ambasada SAD osudila incident u Narodnoj skupštini RS
Foto: Ilustracija | Ambasada SAD osudila incident u Narodnoj skupštini RS

SARAJEVO – Ambasada SAD osudila je sinoćnje događaje na sjednici Narodne skupštine RS na kojoj je došlo do incidenta između poslanika PDP-a Draška Stanivukovića i ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača.

''Nasilje i prijetnje nemaju mjesto u demokratskoj debati. Ovo nije način da se rješavaju neslaganja u mišljenjima. Oštro osuđujemo fizike napade i pozivamo potrebu za profesionalnim, civiliziranim dijalogom'', saopšteno je iz Ambasade.

Podsjećamo, na sinoćnjoj sjednici Lukač je bio iznerviran jer je Stanivuković u Skupštinu unio NATO zastavice, poručujući mu da to nije u redu i "da ne shvata da je NATO bacao bombe na ljude koji su se borili za Republiku Srpsku" i da tim zastavama nije mjesto u Narodnoj skupštini.

On je poručio poslaniku PDP-a da "bi mogao da završi kao zastavice NATO-a", a koje su ranije u toku dana iznesene iz NS RS.

Lukač je potom pozvao Stanivukovića da priđe, što je ovaj i uradio nakon čega je došlo do incidenta, a Lukač je bacio papiriće prema njemu, te ga odgurnuo.

Veći incident spriječili su ostali poslanici, ministri, te obezbjeđenje Narodne skupštine.

Video snimak pomenute situacije možete pogledati na OVOM LINKU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije