BiH

Ambasadorka BiH sa Dačićem: Dobri odnosi, ima mjesta za napredak

Ambasadorka BiH sa Dačićem: Dobri odnosi, ima mjesta za napredak
Foto: Tanjug | Ambasadorka BiH sa Dačićem: Dobri odnosi, ima mjesta za napredak

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je novoimenovanu ambasadorku Bosne i Hercegovine u Srbiji Aidu Smajić.

Sagovornici su istakli da je u interesu obje zemlje nastavak političkog dijaloga, razvoj ekonomske saradnje i infrastrukturno povezivanje.

Oni su se saglasili da su bilateralni odnosi dvije zemlje jako dobri i da ima prostora za njihovo unapređenje.

U saopštenju Ministarstva spoljnjih poslova Srbije navodi se da su Dačić i Smajić ocijenili da je unapređenje odnosa moguće, pre svega, kroz rješavanje otvorenih bilateralnih pitanja između dve zemlje, oko čega treba zauzeti konstruktivan stav.

Dačić je novoimenovanoj ambasadorki BiH poželio dobrodošlicu i uspješan mandat u Srbiji, a ambasadorka Smajić zahvalila je na dobrodošlici i izrazila nadu da će se tokom njenog mandata bilateralni odnosi, kao i do sada, temeljiti na podršci Srbije stabilnosti BiH i Dejtonskom sporazumu kao njenom temelju.

Susret je protekao u prijateljskoj atmosferi i uz saglasnost oko toga da se radi o zemljama koje dijele istu kulturu i da zajedničku prošlost treba tretirati kao bogatstvo potencijala za dalju saradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije