BiH

Amidžić poručio Trivićevoj: Nije važno čiji je doprinos veći ili manji

Amidžić poručio Trivićevoj: Nije važno čiji je doprinos veći ili manji
Foto: Arhiva | Amidžić poručio Trivićevoj: Nije važno čiji je doprinos veći ili manji

BANJALUKA - Generalni sekretar SNSD-a Srđan Amidžić poručio je predsjednici Narodnog fronta Jeleni Trivić i ostalima iz opozicije da to što je odgođena rasprava za usvajanje rezolucije o Srebrenici predstavlja jedno od najvažnijih pitanja za srpski narod u današnje vrijeme i da nije važno čiji je doprinos veći ili manji, već to da Srbi ne dobiju etiketu koju su im namijenili stranci i Bošnjaci.

"Svima je jasno da je to sigurno tema o kojoj se moramo okupiti kao srpski narod gdje god živjeli", rekao je Amidžić.

Ako nekome to nije jasno, istakao je Amidžić, treba samo pogledati na koji način se okupljaju Bošnjaci i Hrvati, ali i sva snažna društva, o temama koje predstavljaju njihov nacionalni interes.

"Nije važno čiji je doprinos veći ili manji, Vučićev, Dodikov, vaš, moj, čiji god... Važno je da srpski narod ne dobije etiketu koju su mu namijenili stranci i Bošnjaci", poručio je Amidžić, nakon što je Trivićeva izjavila da je odgađanje glasanja o rezoluciji rezultat napora rukovodstva Srbije, posebno njenog predsjednika Aleksandra Vučića, umanjujući značaj borbe lidera Srba iz Republike Srpske, prenosi ATV.

Prema Amidžićevom mišljenju, sve opozicione partije, ali i Trivićeva lično kao neko ko je pretendovao da bude predsjednik Srpske trebali bi da se malo manje bave Dodikom lično i da u svemu traže njega ili nešto protiv njega.

"Ovo je nacionalno pitanje i tema koja je veća od svakog pojedinca, pa i Milorada Dodika koga stalno spominjete, ali i pitanje o kojem, ako se ne možemo okupiti, onda kao narod ne treba ni da postojimo", naglasio je Amidžić.

On je napomenuo da se ovako hrane oni koji ne misle dobro Srbima, te takvo djelovanja opozicionih partija budi prezir u ljudima.

"Nama treba ljubav svakog pojedinca koji živi u Republici Srpskoj kako bi se očuvao naš način života u našim domovima", poručio je Amidžić.

Јelena Trivić, predsјednica Narodnog fronta, kazala je kako je odlaganje glasanja o rezoluciјi o Srebrenici rezultat napora rukovodstva Srbiјe, posebno predsјednika Srbiјe Aleksandra Vučića koјi već nekoliko dana preduzima snažne političke aktivnosti kako bi ova rezoliciјa imala što manju podršku članica UN-a.

Istakla je i kako diplomatske aktivnosti po ovom pitanju nije učinila Željka Cvijanović, pa dodaje, "neјasno joj je o kakvom njenom doprinosu odlaganju rezoluciјe o Srebrenici govori Milorad Dodik".

"Kada već govori o unilateralnom dјelovanju Zlatka Lagumdžiјe u UN, Dodik treba prvo da odgovori na pitanje ko јe dao saglasnost za njegovo imenovanje za ambasadora u Uјedinjenim naciјama",  kaže Trivić podsjećajući da je saglasnost dala Željka Cviјanović, po nalogu Milorada Dodika, prenosi Dnevni avaz.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije