BiH

BORS: Određivanje pritvora Savčiću prelilo zadnju kap strpljenja

BORS: Određivanje pritvora Savčiću prelilo zadnju kap strpljenja
Foto: Ilustracija | BORS: Određivanje pritvora Savčiću prelilo zadnju kap strpljenja
N.N.

BANJALUKA - Boračka organizacija Republike Srpske (BORS) saopštila je večeras da je određivanje pritvora predsjedniku BORS-a Milomiru Savčiću i prelilo zadnju kap strpljenja prema najvišim sudskim institucijama BiH, te da će se nakon konsultacija s najvišim rukovodstvom Organizacije odlučiti o daljim koracima.

"Ako je danas postojala iskra nade o pravičnom suđenju generalu Savčiću - ona se istopila i pretvorila u plamen otpora prema najvišim institucijama BiH", navedeno je u saopštenju.

Iz BORS-a pitaju da li će se pod pritiscima zatvoriti istorijska čitanka 1992-1996. godine o časnoj borbi srpskog naroda za slobodu i otadžbinu Republiku Srpsku, kao i da li se, poslije ovakvog suđenja, mora tražiti pravda na nekim drugim mjestima ili da se bar jedanput povjeruje u pravičnost i jednakost pred sudovima.

"Da li je general Savčić imao bar jednu jedinu šansu koja se zove borba za pravo slobode ili mora u kazamatima čekati pravdu", zapitali su borci.

Iz ove organizacije pitaju da li je krajnje vrijeme da sudske institucije saslušavaju časnog generala pa da mu presude.

"Moramo li ponavljati istorijske greške i čekati da nam presude kao onima u Prebilovcima, Starom Brodu, Jadovnu, Gradišci, Kozari i svetom mjestu Kragujevcu", navedeno je u saopštenju.

Sud BiH odredio je danas pritvor generalu Milomiru Savčića "zbog kršenja mjera zabrane u njegovim istupima u javnosti", a njegov advokat Miodrag Stojanović najavio je žalbu na ovu odluku.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije