BiH

Babić: U BiH sva birališta zatvorena na vrijeme, sve proteklo u najboljem redu

Babić: U BiH sva birališta zatvorena na vrijeme, sve proteklo u najboljem redu
Foto: Fena | Babić: U BiH sva birališta zatvorena na vrijeme, sve proteklo u najboljem redu

MOSTAR - U Bosni i Hercegovini na vrijeme su zatvorena sva birališta za parlamentarne izbore u Hrvatskoj, a izbori su protekli u najboljem redu i bez ijednog incidenta, potvrdio je Feni generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Marko Babić.

Hrvatski državljani s prebivalištem u BiH glasali su za tri zastupnika u Hrvatskom saboru koji se biraju iz XI. izborne jedinice.

"Biračko mjesto u Mostaru, kao i sva ostala u BiH zatvorena su točno u 19 sati. Izbori su pretekli u najboljem redu i bez ijednog incidenta. Također, nije bilo nikakvih prigovora ni primjedbi", kazao je Babić.

Konzul je čestitao građanima što su iskoristili svoje aktivno biračko pravo da utiču na, kako kaže, politička zbivanja i da više od svojih izabranih zastupnika mogu artikulisati svoje interese.

"Zahvaljujem rukovodstvu HNS-a BiH, rektoru Sveučilišta u Mostaru i dekanima Ekonomskog i Filozofskog fakulteta SUM-a koji su nam omogućili da možemo ovako dobro organizirati izbore", naglasio je konzul Republike Hrvatske u Mostaru.

U Bosni i Hercegovini aktivno je bilo registrovano 222.3000 birača. Najviše registriranih je u Mostaru (57.936), zatim u Orašju (10.253), Livnu (8.879), Vitezu (7.975), Sarajevu (7.160), Banjaluci (6.592) te u Tuzli (2.175).

Birališta u BiH za parlamentarne izbore u Hrvatskoj bila su otvorena dva dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije