BiH

Bebe odgodile suđenje za milionske malverzacije

Bebe odgodile suđenje za milionske malverzacije
Foto: Ilustracija | Bebe odgodile suđenje za milionske malverzacije

BANJALUKA - Suđenje radnicima Republičke uprave za geodetske i imovinsko - pravne poslove (RUGIP), koje terete za milionske malverzacije na štetu grada Banjaluka, odgodio je porođaj dvije optužene.

Porodile su se nedavno, odnosno dobile sinove, optužene Željka Milinković i Doris Kremenović, pa je odbrana na jučerašnjem ročištu tražila medicinsko vještanje kako bi se utvrdilo kada će one moći da dođu na suđenje.

"Neka je sa srećom i neka su djeca živa i zdrava", izjavio je sudija Pane Gavrić, nakon što je odgodio nastavak suđenja.

U ovom predmetu optuženi su i pomoćnik direktora u RUGIP-u Aleksandar Deurić i načelnik Odjeljenja za nadzor u RUGIP-u Dragan Grulović koji je takođe nedavno dobio sina.

Zanimljvio je da u skorije vrijeme u našem pravosuđu nije zabilježen slučaj da ovoliki broj optuženih, tokom suđenja, dobije prinove.

Deurića, Grulovića i Kremenovićevu terete da su nezakonito omogućili da firma "Naš Dom" stekne pravo svojine nad zgradom i pomoćim objektom u Grčkoj ulici čime su im probavili 2,18 miliona KM.

Grulovića i Kremenovićevu dodatno terete i da su nezakonito omogućili da firma "Građa" stekne pravo vlasništva na parcelom od 33.000 kvadrata čime je Banjaluka oštećena za 5,25 milina KM. Grulović i Milinkovićeva optuženi su da su dogovarali obustavu istrage u predmetu "Varnica Marija" koju je vodilo banjalučko Okružno tužilaštvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije