BiH

Bećirović: Dopis Cvijanovićeve Nešiću dostavljen bez odluke Predsjedništva BiH

Bećirović: Dopis Cvijanovićeve Nešiću dostavljen bez odluke Predsjedništva BiH
Foto: Nedžad Uglješa | Bećirović: Cvijanovićev dopis Nešiću dostavljen bez odluke Predsjedništva BiH

SARAJEVO - Iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića saopšteno je danas da je dopis kabineta članice Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, prema ministru bezbjednosti BiH Nenadu Nešiću, dostavljen bez rasprave i saglasnosti Predsjedništva BiH.

"Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini je legalan i nikakve aktivnosti antidejtonski orijentisanih političara ne mogu dovesti u pitanje njegov legalitet i osnovne odredbe Dejtonskog mirovnog sporazuma. Jasno je da se radi o nastavku antidejtonskog djelovanja i rušenja ustavnog poretka Bosne i Hercegovine, od najviših političkih predstavnika iz RS", navode iz Bećirovićevog kabineta.

Dodaju da su napad na OHR i Ustavni sud BiH ciljani napadi na institucije, koje čuvaju temeljne odredbe Ustava BiH.

"Takvo djelovanje predstavlja direktni napad na Dejtonski mirovni sporazum i državu Bosnu i Hercegovinu. Stoga, međunarodna zajednica, posebno svjedoci Dejtonskog mirovnog sporazuma, hitno moraju konkretno djelovati i zaustaviti opasno antidejtonsko djelovanje kojim se ozbiljno narušava mir i sigurnost u Bosni i Hercegovini i regiji", dodaju.

Naglašavaju da djelovanje organa RS protiv Krsitijana Šmita, kojeg Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika, nije personalne prirode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije