BiH

Bevanda: Netačne informacije da sam blokirao odluku o finansiranju izbora

Bevanda: Netačne informacije da sam blokirao odluku o finansiranju izbora
Foto: Nedžad Uglješa | Bevanda: Netačne informacije da sam blokirao odluku o finansiranju izbora

SARAJEVO - Vjekoslav Bevanda, ministar finansija i trezora BiH rekao je da je u javnost objavljena netačna, neprovjervena i zlonamjerna informacija da je blokirao donošenje odluke o finansiranju opštih izbora.

On je rekao da na današnjim sjednicama odlbura, koji su stalna tijela Savjeta ministara i u čijem radu sudjeluje, kao ni na samoj sjednici Savjeta ministara nije bilo riječi o finansiranju izbora niti je takva odluka bila tema rasprave.

"Tempirano objavlijivanje inforamcije koje se odnose na mene i moj rad traje u kontinuitetu i nije slučajnost ali još je važnije da se na ovaj način derogira i Savjet ministara BiH kao institucija koja donosi važne odluke i stvara atmosfera koja ometa normalan rad", navodi se u saoptenju Ministarstva finansija i trezora.

Bevanda je kako se navodi, izrazio posebno zadovoljstvo što je na sjednici Savjeta ministara BiH usvojen Dokument okvirnog budžeta za period 2022. do 2024. godine čime je ispunjen zakonski preduslov da Savjet ministara BiH vrlo brzo iz Ministarstva finansija i trezora dobije budžet za 2022. godinu kako bi započela procedura njegovog usvajanja.

"Ministarstvo finansija i trezora i ja lično nastavljamo raditi u skladu sa Ustavom i zakonom u vjeri da samo tim putem, možemo doprinijeti boljitku BiH i neometanom funkcionisanju svih institucija", naveo je Bevanda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije