BiH

Bevanda: Potreban novi kredit MMF-a

Bevanda: Potreban novi kredit MMF-a
Foto: NN Arhiva | Bevanda: Potreban novi kredit MMF-a
Srna

SARAJEVO - Ministar finansija u Savjetu ministara Vjekoslav Bevanda izjavio je da je novi kredit MMF-a potreban BiH, napominjući da ta sredstva idu u budžete entiteta.

"Aranžman sa MMF-om uvijek je dobrodošao i taj stav imam godinama jer se radi o najpovoljnijim kamatama, ali i korisnim reformama", rekao je Bevanda za današnji sarajevski "Dnevni avaz".

Prema njegovim riječima, ono što možda nije dovoljno jasno jeste da sredstva MMF-a idu u budžete entiteta, a ne BiH.

"Finansijska stabilnost zemlje u smislu njenog finansiranja je neupitna i nisu ovi aranžmani sa MMF-om presudni", poručio je Bevanda.

On je dodao da je sasvim normalno da entitetima treba finansijska podrška "u ovakvim vremenima, kada je cijeli svijet u ekonomskoj krizi".

"U entitetskim budžetima su i socijalna davanja, i razvojna komponenta i podsticaji privredi i, s te tačke gledišta, novi program sa MMF-om bi bio od koristi. Ne samo kao finansijska podrška nego i kao put u reforme i bolju organizaciju pojedinih sektora, ali i za privlačenje drugih investicija, jer tamo gdje je MMF, dolaze i druge međunarodne finansijske institucije", zaključio je ministar finansija u Savjetu ministara.

On je ocijenio kao normalno da se sačeka kraj izborne kampanje u BiH za početak pregovora sa MMF-om.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije