BiH

Bevanda: Usvojena odluka o privremenom finansiranju institucija

Bevanda: Usvojena odluka o privremenom finansiranju institucija
Foto: N.N. | Bevanda: Usvojena odluka o privremenom finansiranju institucija

SARAJEVO - Savjet ministara u tehničkom mandatu usvojio je danas odluku o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period jul-septembar, rekao je ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda.

Bevanda je pozvao Predsjedništvo BiH da donese odluku o budžetu institucija za ovu godinu i da na taj način obezbijedi redovno finansiranje institucija BiH i servisiranje međunarodnih obaveza.

On je podsjetio da je Savjet ministara u tehničkom mandatu još 16. juna zaprimio prijedlog odluke o privremenom finansiranju koju je Ministarstvo finansija i trezora BiH uputilo 6. juna.

"Odluka je danas usvojena jednoglasno iako su mnogi najavljivali kolaps", rekao je Bevanda novinarima u Sarajevu.

Prema njegovim riječia, privremeno finansiranje ima određena ograničenja i odražava se na projekte koji se odnose na institucije BiH i lokalne zajednice.

On je dodao da privremeno finansiranje onemogućava realizaciju razvojnih projekata.

Bevanda je rekao da su pojedini mediji objavljivali spinove da on lično nije želio da potpiše odluku o privremenom finansiranju, mada tu odluku potpisuje predsjedavajući Savjeta ministara, te naveo da se nikada nije bavio blokadama.

"Toliku količinu paušalnih ocjena, čak i i mržnje ne mogu da shvatim", poručio je ministar finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu i naveo da svoj posao radi profesionalo, odgovorno i u skladu sa zakonom.

Prema njegovim riječima, priča o privremenom finansiranju dio je "političkog igrokaza".

On je potvrdio da ne namjerava da podnese ostavku na svoju funkciju i dodao da će na poziciji ministra finansija ostati do izbora novog saziva Savjeta ministara.

"Svjestan sam da mnogima smetam i njima u inat neću da podnosim ostavku", rekao je Bevanda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije