BiH

Bevanda: Za formiranje radne Grupe za kovid-19 glasao sam na obje sjednice

Bevanda: Za formiranje radne Grupe za kovid-19 glasao sam na obje sjednice
Foto: N.N. | Bevanda: Za formiranje radne Grupe za kovid-19 glasao sam na obje sjednice

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslav Bevanda demantovao je informacije da nije podržao odluku o formiranju Grupe za kovid-19 na telefonskoj sjednici Savjeta ministara, koja je održana juče, te konstatovao da je odluka o formiranju ove radne grupe jednoglasno podržana.

Povodom informacija koje su se pojavile u pojedinim medijima, Bevanda je podsjetio da je odluka o formiranju Grupe za kovid-19 bila prvobitno na dnevnom redu sjednice Savjeta ministara koja je održana 30. aprila i da ta odluka tada nije prošla jer su protiv glasali ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković i ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić.

"I to je istina. Na telefonskoj sjednici, koja je održana juče, ova odluka dobila je jednoglasnu podršku nakon što je u tu grupu umjesto Radončića imenovana Turkovićeva. Ja sam digao ruku za ovu odluku na obje sjednice, ali očito je da je nekima trebala lažna informacija koja ima za cilj da našteti meni, mojim saradnicima u Ministarstvu i, na koncu, političkoj partiji kojoj pripadam", istakao je Bevanda u pisanoj izjavi za medije.

On je dodao da je formirana Grupa za kovid-19 i da je glasao za njeno osnivanje, te da je to lako provjeriti u Generalnom sekretarijatu.

"Tačno je da sam i ja dio te grupe i odgovorno ću učestvovati u njenom radu. Uz želju da se javnosti saopšti samo istina, ostaću partner medijima u borbi za profesionalan i pošten pristup radu, a nikako za političke obračune, podvaljivanje, politikanstvo i dezavuisanje javnosti", poručio je Bevanda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije