BiH

Pratite nas na Google news

Bevanda ili Krišto za Predsjedništvo BiH

Bevanda ili Krišto za Predsjedništvo BiH
Bevanda ili Krišto za Predsjedništvo BiH
Almedin Šišić

MOSTAR - Predsjedništvo HDZ BiH na današnjoj sjednici u Mostaru nije utvrdilo liste kandidata za opće izbore u oktobru, ali je najavljeno da će to učiniti u petak, kada bi trebalo da izađu i s imenom kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Prema nezvaničnim informacijama iz vrha ove stranke, dva najozbiljnija kandidata za ovu poziciju su Vjekoslav Bevanda, aktuelni predsjedavajući Vijeća ministara BiH, te Borjana Krišto, nekadašnja predsjednica FBiH, no nije nemoguće da do petka u prvi plan ispliva i neko treće ime.

Kako je navedeno nakon  sjednice, "dogovorene su smjernice koje će izvući najbolje kandidate i najbolje liste za privlačenje većeg broja glasača na izborima".

Dragan Čović, lider HDZ BiH, rekao je da je razgovarano isključivo o listama i da je napravljen presjek stanja, kao i analiza odnosa s koalicijskim partnerima.

"U petak ćemo konačno objaviti sva imena na listama. Tada ćemo objaviti i ime našeg kandidata za člana Predsjedništva, državne, entitetske i županijske razine vlasti. Želimo dobiti najkvalitetnije moguće liste kako bismo dobili 130.000 pa i više glasova Hrvata", rekao je Čović, koji je najavio glavni cilj HDZ BiH - poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

On se osvrnuo i na održavanje stranačkog sabora neposredno nakon izbora u oktobru.

"Došlo je vrijeme da HDZ BiH provede unutarstranačke izbore na svim razinama, od općina do predsjednika stranke. Mi smo najbolje organizirana stranka u BiH, koja ima više od 35.000 članova, a prije samo pet godina imali smo 18.000 članova", rekao je Čović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije