BiH

BiH danas predaje odgovore na Upitnik Evropske komisije

BiH danas predaje odgovore na Upitnik Evropske komisije
Foto: N.N. | Danas predaja odgovora na Upitnik Evropske komisije

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić danas će u Sarajevu uručiti odgovore na Upitnik predsjedniku Evropske komisije Žan-Klodu Junkeru.

Ceremoniji predaje odgovora na Upitnik prisustvovaće i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, najavljeno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Iz Predsjedništva BiH najavljeno je da je ceremonija predaje odgovora na Upitnik Evropske komisije planirana u 10.45 časova, nakon čega će se novinarima obratiti Čović i Junker.

Predsjednik Evropske komisije boraviće danas, zajedno sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federikom Mogerini i evropskim komesarom za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesom Hanom u službenoj posjetiti BiH.

Protokolom posjete predviđeno je da se Junker obrati poslanicima i delegatima na zajedničkoj sjednici oba doma parlamenta BiH.

Evropski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han uručio je 9. decembra 2016. godine predsjedavajućem Savjeta ministara Zvizdiću Upitnik Evropske komisije.

Evropska komisija je tim činom zvanično započela proces pripreme mišljenja o zahtjevu za članstvo BiH u Evropskoj uniji, koji je predat Savjetu Evropske unije u februaru 2016. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije