BiH

Oglasio se Predstavnički dom Parlamenta FBiH o pozivanju na oružje

Oglasio se Predstavnički dom Parlamenta FBiH o pozivanju na oružje
Foto: Fena | Oglasio se Predstavnički dom Parlamenta FBiH o pozivanju na oružje

SARAJEVO – Rukovodstvo Predstavničkog doma Parlamenta FBiH demantovalo je dokumente koji su se pojavili u medijima, a koji se odnose na, između ostalog, poziv na oružje.

Iz Predstavničkog doma Parlamenta FBiH su poručili građanima da ne vjeruju tim informacijama.

"Iz Parlamenta FBiH nije otišao niti jedan službeni dopis s informacijama koje bi se odnosile na bilo kakvo predviđanje sukoba, a pogotovo ne poziv na oružje. Radi se o falsifikatima kojima je cilj da podignu paniku među stanovništvom. Pozivamo građane na oprez prilikom informisanja te da sve vijesti do kojih dođu, a tiču se Parlamenta FBiH, provjeravaju na našoj službenoj stranici", istakli su iz Parlamenta i pozvali policijske organe da što prije istraže ko je tvorac falsifikata i ko sebi daje za pravo da pokušava kompromitovati najviši zakonodavni organ u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Oglasio se i Fahrudin Radončić, bivši ministar bezbjednosti BiH, koji je federalnim medijima demantovao da je potpisao bilo kakav dokument ili poziv te da je riječ o običnom falsifikatu.

On je pozvao policijsko-pravosudne institucije da otkriju autore ovog falsifikata i izvrše procesuiranje zbog velikog uznemirenja javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije