BiH

BiH pred sankcijama Interparlamentarne unije?

BiH pred sankcijama Interparlamentarne unije?
Foto: Twitter | BiH pred sankcijama Interparlamentrne unije?

BEOGRAD – Saša Magazinović, poslanik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, nakon najave o početku zasijedanja Interparlamentarne unije u Beogradu, oglasio se na svom Twitter nalogu ističući da je Izvršni odbor Interparlamentarne unije razmatrao suspenziju BiH.

Kako je naveo, suspenzija je razmatrana zbog neplaćana članarine navodeći da su vladajući nakon brukanja u Vijeću Evrope "nastavili nizati uspjehe na međunarodnoj sceni".

Skupština Interparlamentarne unije počeće večeras u Beogradu, a okupiće više od 1.700 parlamentaraca i partnera iz UN i civilnog društva iz cijelog svijeta.

Skupština Interparlamentarne unije okupiće parlamentarce i goste iz 140 zemalja, a prisustvovaće joj više od 70 predsjednika parlamenata, 40 potpredsjednika i više od 700 poslanika, od kojih su 30 odsto žene i 17 odsto poslanika životne dobi ispod 45 godina.

Delegaciju BIH na ovom zasijedanju predvodiće Nebojša Radmanović, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH i Nikola Špirić, zamjenik predsjedavajućeg Doma narda Parlamenta BiH, a centra tema plenarnog zasijedana biće uloga i mehanizmi parlamenta u jačanju međunarodnog prava i doprinos regionalne saradnje, a u okviru ove rasprave očekuje se i Radmanovićevo obraćanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije