BiH

Pratite nas na Google news

BiH zatvara sve granične prelaze u vazdušnom saobraćaju

BiH zatvara sve granične prelaze u vazdušnom saobraćaju
Foto: Printscreen | BiH zatvara sve granične prelaze
N.N.

SARAJEVO - Savjet ministara Bosne i Hercegovine usvojio je Prijedlog odluke o privremenom zatvaranju međunarodnih graničnih prelaza u vazdušnom saobraćaju za promet putnika u Bosni i Hercegovini, a čiji je predlagač Ministarstvo bezbjednosti BiH.

Privremeno se zatvaraju međunarodni granični prelazi za promet putnika i to: Aerodrom Sarajevo, Aerodrom Mostar, Aerodrom Banjaluka i Aerodrom Tuzla. 

"Ova odluka stupa na snagu 30. marta u 6 časova", rekao je Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara BiH.

Savjet ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj vanrednoj sjednici zabranio je ulazak u Bosnu i Hercegovinu svim stranim državljanima, u okviru mjera borbe protiv virusa korona.

Izuzetak je napravljen samo u slučaju vrlo rijetkih kategorija, kao što su EUFOR, NATO i tako dalje, a kako je ranije i najavio ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić.

Savjet ministara BiH danas je usvojio i Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodne obaveze za 2020. godinu, koji je predložilo Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Protiv Nacrta budžeta za ovu godinu, pored Tegletije, bili su i Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa i  Vojin Mitrović, ministar komunikacija i transporta BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije