BiH

Pratite nas na Google news

Bilal Bosnić dobio određene pogodnosti u zatvoru

Bilal Bosnić dobio određene pogodnosti u zatvoru
Foto: N.N. | Bilal Bosnić dobio određene pogodnosti u zatvoru
Srna

SARAJEVO - Vođa vehabija u BiH Bilal Bosić, kojeg je Sud BiH u junu 2016. godine pravosnažno osudio na sedam godina zatvora zbog vrbovanja i podsticanja na terorizam, dobio je nedavno zatvorske pogodnosti i više nije u samici 22 časa dnevno, saznaje "Avaz".

Bosnić se prošle godine žalio da ga Uprava Kazneno popravnog zavoda /KPZ/ Zenica već dvije godine drži u paviljonu četiri "koji se tretira kao bezbjednosni ili kažnjenički paviljon".

"U ovom paviljonu vlada stroži režim u kojem se 22 časa boravi u ćeliji, a dva časa se izlazi u šetnju u kojoj se mogu obavljati i ograničene sportske aktivnosti. U ovakvom ambijentu provodim već dvije godine. Ovakav nehuman tretman ima nesagledive posljedice na psihičko zdravlje", napisao je tada Bosnić.

Njegov advokat Adil Lozo rekao je danas za "Avaz" da je Bosnić dobio određene pogodnosti i da više nije u samici.

"Poboljšani su mu uslovi, kao i tretman prema njemu. Novost je da smo 7. jula uputili žalbu Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, te smo naveli da nije imao pravično suđenje, pravo na slobodu misli i govora, ali i vjeroispovijesti. Naveli smo da je osuđen i diskriminisan po osnovu vjerske pripadnosti", rekao je Lozo.

On je potvrdio da Bosnić ima 18 djece, od kojih 15 studira i vrlo su uspješni studenti.

Lozo je, na pitanje koja od tri žene Bosnića može posjetiti u zatvoru, rekao da to ne zna, dodajući da mu u posjetu dolaze i prijatelji.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije