BiH

Bjelica: Mektić zalutao u SDS, Govedarica ćuti

Bjelica: Mektić zalutao u SDS, Govedarica ćuti
Foto: N.N. | Bjelica: Mektić zalutao u SDS, Govedarica ćuti

SOKOLAC - Potpredsjednik SDS-a Milovan Bjelica izjavio je Srni da je istupanja pojedinaca protiv interesa stranke, njenih birača i naroda Republike Srpske nešto što nanosi nemjerljivu štetu i stranci ali, potencijalno, i Republici Srpskoj.

"Legitimno je imati svoje mišljenje i iznostiti svoj stav, ali biti član SDS-a i misliti i govoriti onako kako je za sarajevsku televiziju govorio Dragan Mektić jasan je pokazatelj da je on zalutao u ovu stranku, da nije čitao ni Statut ni program stranke, ali i da ne poštuje odluke Glavnog odbora. One su jasno izražena vojna neutralnost i praćenje Srbije kada su u pitanju odluke o NATO paktu", istakao je Bjelica, komentarišući Mektićevu izjavu da bi volio da Srbija i BiH budu članice NATO saveza.

On je upitao i zašto nema reakcije predsjednika SDS-a Vukote Govedarice na ovakve istupe u javnosti, posebno u federalnim medijima kada je riječ o NATO-u, ali i rezervnom sastavu policije Republike Srpske.

"Kakva je to izjava da je rezervni sastav započeo rat? Govedarica je za mnogo blaže prekršaje, pa i za odluke oko kojih nije bilo jedinstvenog stava Glavnog odbora i organa stranke, pravio čistke i trenirao stranačku diciplinu. Međutim, sada kada čovjek koji gubi sve kompase i koji se više ponaša kao rijaliti zvijezda nego kao jedan političar pa još i ministar, predsjednik državotvorne stranke ćuti", istakao je Bjelica.

Umjesto da SDS konstruktivno kritikuje prijedloge zakonskih rješenja u Republici Srpskoj, da izvrši sopstvenu konsolidaciju, kaže Bjelica, stranka i dalje mora da vraća pojedince na demokratski i patriotski kurs.

"Nevjerovatno je da sve ovo moram da govorim i da ljudima koji su članovi Srpske demokratske stranke objašnjavamo ove stvari. Jedan od zaključaka nedavno održanog Glavnog odbora stranke glasi da će SDS nastojati da zaustavi donošenje svih štetnih odluka po Republiku Srpsku. Takođe, i Narodna skupština Republike Srpske je donijela Rezoluciju o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Republike Srpske. Ovim dokumentom je definisana neutralnost Republike u odnosu na vojne saveze, pa samim tim i NATO savez", podsjetio je Bjelica.

On je naveo da je danas prisustvovao sastanku Komisije za istraživanje posljedica NATO bombardovanja Srbije, gdje su prisustvovali Danica Grujučić, Vladislav Jovanović, general Slobodan Petković, Slavko Ždrale, te ljekari iz Republike Srpske.

"Dok se borimo sa tim posljedicama i ogromnim brojem kancerogenih oboljenja na području Srbije, ali i Republike Srpske, posebno Sarajevsko-romanijske regije, jedan ministar, Srbin pa još član Srpske demokratske stranke bi nas gurao i uključio u NATO", upozorio je Bjelica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije